НАЧАЛО Други

Гигантът на електронната търговия JD стартира изследователска група за блокчейн

НОЕ. 1, 2018 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Гигантът на електронната търговия JD стартира изследователска група за блокчейн

Докато Китай е известен със своята доста неприятелска позиция към криптовалутите, ситуацията е значително по-различна, когато става дума за блокчейн технология.


Много фирми, влиятелни хора и дори самата страна признават, че това е технологията на бъдещето.


Те са много добре настроени към технологията и са склонни да го разширят и да се конкурират с други народи, които правят същото.

В опит да направи това, най-големият китайски търговец на дребно, JD.com, реши да си сътрудничи с Ying Wu College of Computing на института по технология на Ню Джърси. Освен това, към двете структури се присъединява ISCAS (Институт по софтуер към Китайската академия на науките).

Въпреки факта, че блокчейн технологията вече е приета и подкрепена в много страни по света, тази технология все още не може да намери по-широко приложение. Това се дължи на няколко въпроса, като предизвикателства, свързани със стабилността, проблеми, свързани с ефективността, и други. Такива са проблемите, които трите организации ще се опитат да разрешат, освен да проучат други аспекти на тази технология. Изследването се очаква да продължи няколко години и да се проверят няколко зони на блокчейн, за да се разшири и да се открият нови случаи на употреба.

Това представлява само най-новото движение, което Китай, или компания, базирана в Китай, прави, за да доразвие технологията. Досега имаше много доклади за блокчейн фирми, които бяха много успешни. Някои доклади дори твърдят, че Китай финансира блокчейн компании, търсейки да стане водеща страна, когато става дума за тази технология.

Засега изглежда, че властите на Китай се стремят да запазят контрол над тази технология. Но те също са повече търсят да я разширят още повече, поради което насърчават иновациите чрез стартирането на множество инициативи.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света