НАЧАЛО Финтех

Германската дигитална банка N26 напуска Великобритания... заради Brexit?

ФЕВ. 14, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Германската дигитална банка N26 напуска Великобритания... заради Brexit?

Немската онлайн банка N26 съобщи на клиентите, че се изтегля от Великобритания, защото няма да има лиценз за работа там след Brexit.

"След като Великобритания напусна ЕС в края на януари, ние, с течение на времето, вече няма да можем да работим в Обединеното кралство с нашия европейски банков лиценз”, заяви фирмата в съобщение за клиентите във вторник.


“Затова пишем да споделим новината, че ще напуснем Великобритания и ще закрием всички сметки.”


“Съжаляваме, че напускаме и разбираме, че това ще е разочароващо за нашите клиенти.”


Компанията заяви, че ще закрие всички английски сметки на 15-ти април и съветва клиентите в страната да прехвърлят средствата си в алтернативни банкови сметки.


Конкуренция във финтех сектора


Основана през 2013 г., N26 е една от няколкото т. нар. дигитални банки, които могат да се похвалят със значително сцепление в Европа. Когато пристигна в САЩ, страната вече беше дом на множество финтех стартъпи, включително Monzo, Revolut и Starling.


Ресурсите (финансови и други) за получаване и поддържане на лиценз в Обединеното кралство вероятно не си заслужават, що се отнася до N26, което от своя страна предполага, че е изпитала затруднения да придобие значителен брой клиенти тук”, каза Сара Кочански, ръководител на изследователската работа във Fintech Consulting Group 11: FS.


“Като се има предвид, че притежава европейски лиценз, той лесно може да насочи вниманието си към други пазар там, без разходите, необходими за регулиране в Обединеното кралство.”


Не е ясно точно колко потребители е придобила фирмата в Обединеното Кралство, тъй като не е дала данни за Великобритания.


Като цяло, необанката привлече внушителните 5 милиона потребители, включително 250,000 от САЩ, където стартира миналата година. Освен това привлече огромна сума инвестиции, като събра над 680 милиона долара от инвеститорите, включително Питър Тийл, хонконгския милиардер Ли Ка-шинг и китайския технологичен гигант Tencent.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Bank of Korea стартира тест на националната ѝ криптовалута

Според доклад на Yonhap, изпитанието, започнало миналия месец, е 22-месечна програма, фокусирана върху технологичните и законовите разпоредби, необходими за стартирането на CBDC.Банката на Корея (BoK)...
АПР. 9, 2020 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SoFi придобива процесора за плащания Galileo в сделка за 1.2 млрд. долара

В прессъобщение от 7-ми април, SoFi обявиха, че са подписали споразумение за изплащане на 1,2 милиарда долара за Galileo Financial Technologies.Според доклад на CNBC, плащането ще се състои от 75 мили...
АПР. 9, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Балтическата дигитална банка Lunar привлече инвестиция от 20 милиона

През август 2019 г. Luna r събра 26 милиона евро свеж капитал и получи пълен европейски банков лиценз от датския орган за финансов надзор.Последната инвестиция - водена от Seed Capital, с участието ...
АПР. 4, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Revolut ще предложи крипто на всички потребители поради глобалната пандемия

Компанията заяви, че разширява достъпа по-рано от планираното поради глобалната икономическа криза.В имейл до потребителите от 1-ви април финтех компанията, основана в Обединеното кралство, обяви, че ...
АПР. 3, 2020 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света