НАЧАЛО Регулации

Германия с проект за токенизация и блокчейн регулация

МАЙ. 10, 2019 19:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Германия с проект за токенизация и блокчейн регулация

Германия планира да въведе проект на регламенти, позволяващи блокчейн облигации още през това лято, съобщиха на 9 май местната бизнес медия Handelsblatt.


Позовавайки се на кореспондента на правителството на управляващата коалиция, Томас Хайлман, публикацията разкри, че новото законодателство вече е придобило основна инерция, като вече съществува резюме.

Според Хайлман е необходимо и изгодно за Германия да приеме блокчейн с подкрепяща регулация.

Смятаме, че е от първостепенно значение да тласнем напред блокчейн технологията в Германия, по-специално през 2019 година.


Германия традиционно досега заемаше консервативна позиция както спрямо блокчейн, така и с криптовалутите, като страната подхожда много предпазливо с биткойн и други токени.

Това положение напоследък започна да се променя, тъй като властите осъзнават развиващите се тенденции.

Сегашните правни промени се съсредоточават върху идеята за токенизиране на процесите, които се извършват понастоящем на хартия, докато закрепването на законността на блокчейн ще предотврати проблемите, произтичащи от това технологията да влезне в регулаторната сива зона.

„Правителството най-накрая се събуди“, продължи Франк Шефлер, експерт по блокчейн от свободната демократична партия в Германия. Той добави:

Сега нещата трябва да се движат бързо. Крипто емитентите и инвеститорите търсят регулиран финансов пазар за своите дейности, които можем да представим на международната сцена. Германия има шанса да заеме ключова позиция тук.


Миналия месец, близкият Лихтенщайн, който подобно на съседна Швейцария стана известен с про-крипто позицията си, пусна блокчейн облигации за сектора на недвижимите имоти. И тази седмица страната прие нова наредба относно токенизацията и регулирането на блокчейн.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Първото крипто IPO, регистрирано със SEC, вече е реалност

INX токени ще бъдат регистрирани в SEC.Платформата за търговия с криптовалути INX планира да събере до 130 милиона долара чрез първоначално публично предлагане на ценни книжа (IPO), регистрирано в аме...
АВГ. 22, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американска делегация ще посети Швейцария, за да обсъди крипто и Libra

САЩ искат да изпратят делегация от членове на Камарата на представителите в Швейцария, за да обсъдят криптовалутите. Това се случва в момент, когато САЩ се стремят да се справят с крипто регулациите, ...
АВГ. 22, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите трябва да се регулират като SWIFT

В интервю за Squawk Box на CNBC Помпео беше попитан как трябва да се регулира Libra на Facebook или Биткойн.Той имаше следното да каже:Моята мисъл е следната: ние трябва да използваме същата рамка, ко...
АВГ. 22, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия трябва да обосновaт забраната за криптовалути до 2 седмици

Съдия: RBI не отговаря правилно на представителствотоВ последното заседание на текущо изслушване на действията на Резервната банка на Индия (RBI) на 21 август, съдът постанови, че служителите не отгов...
АВГ. 21, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света