НАЧАЛО Регулации

Германия планира да регулира блокчейн сектора

МАР. 11, 2019 11:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Германия планира да регулира блокчейн сектора

Законодателите в Германия предлагат управляван от правителството електронен регистър, който ще регулира блокчейн сектора.


Предложението може да повлияе на всичко - от автомобили до фармацевтични продукти, тъй като играчите в различни индустрии придвижват пазарните си процеси към платформи, базирани на блокчейн.

Според доклад на Ройтерс, насоките са част от блокчейн стратегията на Германия, създадена през март 2018 година, под ръководството на канцлера Ангела Меркел. Министерствата в Германия на правосъдието и финансите твърдят, че усилията им са в ход и планират да обновят сектора, насочвайки се към мерки за свеждане до минимум на измами и злоупотреби, както и за защита на инвеститорите. Министерствата не очакват Европейският съюз да изготви цялостна стратегия - процес, който може да отнеме години.

Предложенията за промяна на електронните облигации и дигиталните акции също ще бъдат преразгледани. Ако бъдат одобрени, новите регламенти могат да премахнат изискванията за материални, физически сертификати и документи, които представляват финансови инструменти.

Германия е най-голямата национална икономика в Европа. Тя е четвъртата по големина икономика в света по БВП, следвайки САЩ, Китай и Япония. Този ход е още една стъпка напред към трансформиране на глобалната икономика, основана на все по-остарели системи, които изискват посредници и излишна хартиена документация, в дигитална икономика.

През 2018, основателят на Ethereum и ConsenSys, Джоузеф Любин, нарече Берлин, най-важния град за блокчейн, цитирайки инфраструктурата и талантливите програмисти. Водещи блокчейн фирми като Ethereum, Bitwala и Parity проверяват местните таланти, за да заемат позиции на инженери и крипто експерти.

В Европа, инициативите и регулациите на блокчейн в Германия, Швейцария и Австрия, наред с други страни, се развиват заедно с развиващия се сектор, независимо от Европейския съюз и неговите усилия за изграждане на сплотена стратегия за блокчейн. По подобен начин в САЩ, щати като Уайоминг, Юта, Колорадо, Ню Хемпшир и Охайо са изпреварили федералното правителство, а държавните законодатели отказват да чакат всеобхватна стратегия от федералните регулатори.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света