НАЧАЛО Други

Gemini и BitFi с крипто-влогове с високи лихвени проценти

МАР. 7, 2019 17:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Gemini и BitFi с крипто-влогове с високи лихвени проценти

За тези инвеститори, които нямат нищо против мечия пазар и искат да държат избраната от тях криптовалута, новите сметки с привлекателен лихвен процент от 6,2% може да се окаже много вълнуващо развитие.


Може би е време 92% от американците, които не притежават криптовалута, да се замислят за инвестиция в подркепените от Gemini сметки?Тъй като крипто пазарът загуби около $400 милиарда от пазарната си капитализация в рамките на година, високите лихвени проценти може и да не наберат популярността, на която биха се радвали, ако бяха пуснати миналата година.

Обаче, лихвените сметки за Биткойн и Етериум стартираха на 5-ти март чрез крипто-кредитиращата платформа BlockFi. В частната си бета през януари, компанията набра повече от $10 милиона депозити от институционални инвеститори и инвеститори на дребно - което говори за сериозен скок в търсенето на подобни услуги.

BlockFi също така набра $58 милиона в няколко кръга на финансиране, предлагайки заеми, започвайки от $ 2,000 срещу BTC, ETH или Litecoin (LTC) с лихвен процент от 4.5%. Компанията също така планира да пусне кредитна карта, подкрепена от крипто.

Предвид лихвените проценти, които американските банки предлагат, най-интересният аспект на предложението са сметките за Биткойн и Етериум с лихвен процент ot 6.2%. Зак Принс, главния изпълнителе директор на BitFi, заяви следното, според Forbes:
BlockFi е първата крипто-банка. Биткойн и крипто-кредитирането, особено за инвеститорите на дребно, е зараждащ се пазар ... Въпреки че през последната година той [пазарът на крипто-кредитиране] беше подтикнат от институционален интерес.

Gemini ще действа като попечител на сметките. Все още няма решение за Биткойн ETF на близнаците Уинкълвос, но братята отказват да бъдат оставени извън този растящ пазар.

Сметките с високите лихвени проценти ще бъдат достъпни за потребителите в цял свят.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света