НАЧАЛО Други

Газпром се подготвят да изпълняват договори чрез DLT

АПР. 6, 2019 20:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Газпром се подготвят да изпълняват договори чрез DLT

Газпром, гигантската енергетична компания, собственост на руското правителство, наскоро разкри, че обмисля да започне да наблюдава и изпълнява бизнес договори, използвайки блокчейн технология.


Руският премиер е доволен
Това развитие е обявено от изпълнителния директор на компанията, Алексей Милър, на неотдавнашна среща, на която присъства руският премиер Димитрий Медведев.

Според Милър, "Газпром вече е готов да започне да извършва процеса на дигитализация на процеса на доставка на газ чрез използването на DLT в своята дейност."

Главният изпълнителен директор Милър също така заяви, че скорошното развитие се извършва заедно с Газпромбанк - държавна банка (дъщерно дружество на Газпром и третата по големина банка в Русия).

Той добави, че:

Разработихме прототип на технологична платформа за автоматизиране на процеса на сключване, наблюдение и изпълнение на договори. Тази система предвижда и автоматизиран арбитраж и изчисляване на плащанията за газ.
tron g>Милър също така отбеляза, че новата система е достъпна за всички участници в процеса и също като при всички проекти, управлявани от блокчейн, мрежата е защитена от вмешателство и фалшификация.

Газовият гигант ще стартира системата, като работи с известни промишлени потребители за внедряване на автоматизирани процеси, базирани на блокчейн.

Министър-председателят беше доста положителен. Според неотдавнашен доклад, в който подробно е описан отговорът му, премиерът твърди, че технологията блокчейн има „обещаващо“ бъдеще в руската икономика, както и в дейностите на компании като „Газпром“.

Това не е първият път, в който Газпром се ангажира с блокчейн. Само миналата година беше съобщено, че дъщерното дружество на компанията за презареждане на гориво „Газпромнефт-Аеро“ имплементира блокчейн и интелигентни договори за автоматизиране на процесите на планиране и отчитане в доставките на горива.

Газпром Нефт, който е третият по големина производител на петрол в Русия и дъщерно дружество на компанията, започва да тества DLT, за да подобри управлението на логистиката и обществените поръчки.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Opera пусна бета версия на своя крипто браузър

Този крипто браузър има за цел да улесни потребителското изживяване при сърфиране в децентрализирани приложения (dApp), игри и платформи за метавселена, като предлага директен достъп до Web3 услуги за...
ЯНУ. 19, 2022 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX придобиват 268-годишна банка в Германия

BXM Operations AG на групата – компания, основана от главния изпълнителен директор на BitMEX Александър Хьоптнер и нейния финансов директор Стефан Луц – подписа договор за покупка с Дитрих фон Боетихе...
ЯНУ. 19, 2022 08:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Dogecoin се присмива на 'Web3 общността'

Историята на разработчика на Dogecoin с индустрията на Web3 като цяло започна, след като Илон Мъск започна да се присмива на "хората от Web3" в Twitter, които му изглеждат досадни. Първоначалният туит...
ЯНУ. 18, 2022 13:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Associated Press създава NFT пазар за снимки

Фоторепортерите на AP ще създадат първоначална колекция от NFT, която ще включва снимки на различни теми като космос, война и климат. Уебсайтът на платформата съобщава, че това ще продължи няколко сед...
ЯНУ. 18, 2022 10:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света