НАЧАЛО Други

Газпром и руската авиолиния S7 слагат зареждането на гориво на блокчейн

АВГ. 28, 2018 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Газпром и руската авиолиния S7 слагат зареждането на гориво на блокчейн

Руският въздушен превозвач S7 Airlines си партнира с гигантът Газпром Нефт, за да използва интелигентни договори за доставка на гориво, според прессъобщението.


S7, която през последните две години е разработила няколко случая на използване на блокчейн, сега ще използва технологията за увеличаване на ефективността на доставката на гориво и плащане, както и при процеса на зареждане на гориво на летищата.

Партньорството включва Газпромнефт-Аеро, специализирано дъщерно дружество за презареждане на гориво на Газпром Нефт.

"Използването на блокчейн технология в реципрочното счетоводство и договори между авиационните компании и операторите на горива дава нов тласък за развитието на цялата авиационна индустрия", коментира изпълнителният директор на Газпромнефт-Аеро, Владимир Егоров.

Според заинтересованите страни този ход отбелязва първото използване на такива блокчейн технологии на руския пазар.

Интелигентните договори ще заменят сегашния по-сложен процес, включващ предплащания, банкови гаранции и "свързани рискове", обяснява Газпром, което от своя страна ще доведе до намалено време за обработка и спестяване на разходите за труд.

Технологията означава, че прозрачността в реципрочните сетълменти се подобрява, което означава, че можем да изоставим редица ръчни операции и да се ускорят процесите.

В края на 2016 г. S7 си партнира с местната банка Alfa Bank за използването на интелигентни договори за плащания между предприятия, докато през миналата година продажбите на билети започнаха в онова, което Воронин описваше по това време като "първа закупуване на полети в света чрез отворен API блокчейн към банка".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света