НАЧАЛО Крипто Крими

Френският разпит за предполагаемия собственик на BTC-е Александър Виник е "фиктивен", твърди адвоката на обвиняемия

АВГ. 30, 2018 23:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Френският разпит за предполагаемия собственик на BTC-е Александър Виник е "фиктивен", твърди адвоката на обвиняемия

Предполагаемият бивш собственик на крипто обмен BTC-е Александър Винник бе обвинен и подложен на "фиктивен" разпит от френските прокурори във вторник 28-ми август. Това заяви адвокатът му Тимофей Мусатов пред руския вестник "Известия" в четвъртък, 30-ти август.

 

Мусатов твърди, че неговият клиент Винник е бил изправен в съда в Гърция, където понастоящем очаква екстрадиция и после е бил информиран за официалните обвинения във Франция.


Мусатов каза също така на Известия, че френските прокурори са се опитали да проведат "фиктивен" разпит, без да информират неговия адвокат, което е нарушение на правата на Винник.

По-нататък той обяснява, че според гръцкия закон само местните полицейски сили могат да провеждат разследващи процедури в страната. Адвокатът на Винник повдига въпроса до репортери за това защо "френските граждани, въпреки че участват в наказателното преследване, могат да пристъпят към разследване в друга държава без разрешение".

Според доклада на Известия Мусатов не уточни конкретните обвинения срещу Виник във Франция, нито спомена въпросите, които Винник е бил попитан по време на разпита.

Винник бе арестуван от гръцката полиция през юли 2017 г. по заповед на американското министерство на правосъдието, което го обвини в измама и пране на 4 милиарда долара в Bitcoin в течение на шест години.

Както съобщи Cointelegraph през юли тази година, Франция обвини Виник в "измама на над 100 души в шест френски града между 2016 и 2018 г." и поиска екстрадирането му. Същия месец гръцки съд реши да екстрадира Виник във Франция, но адвокатите му обжалваха решението на съда в гръцкия Върховен съд.

По времето на решението на Гърция, руското правителство също се намеси в делото, като поиска от съда да го екстрадира в родната му страна.

Решението коя страна в края на краищата ще арестува Винник е на гръцкия министър на правосъдието. Следващото заседание ще се проведе във вторник, 4-ти септември, във Върховния граждански и наказателен съд на Гърция.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

XRP измамите нарастват в последните няколко дни

Тези атаки бяха забелязани за първи път през януари 2020 г. XRP Forensics публикува в Twitter, че през последните два дни с тях са се свързали повече от двадесет жертви.  Във всички тез...
НОЕ. 28, 2020 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайското правителство е продало криптовалутите, конфискувани от PlusToken

Колин Ву споделя снимки на официални документи за конфискацията на изключително големи количества BTC и ETH от крипто измамата PlusToken - най-голямата Понци схеми на Понци в крипто индустрията.  Той ...
НОЕ. 28, 2020 12:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Киберпрестъпници таргетират базирани на GoDaddy крипто платформи

Според KrebsOnSecurity атаките са започнали на или около 13-ти ноември срещу платформата за търговия с криптовалути liquid.com.Главният изпълнителен директор на Liquid Майк Каямори заяви, че GoDaddy н...
НОЕ. 22, 2020 20:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшиво приложение на Uniswap краде хиляди от Google потребители

Според основателя на Nuggets News Алекс Сондърс, фалшиво приложение Uniswap е достъпно за изтегляне от Google Play Store. Към момента на писане на статията, технологичният гигант все още не е премахна...
НОЕ. 20, 2020 18:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света