НАЧАЛО Други

Френският президент иска ЕС да разгледа блокчейн

ФЕВ. 25, 2019 14:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Френският президент иска ЕС да разгледа блокчейн

Френският президент, Емануел Макрон, препоръчва използването на блокчейн за иновации в управлението на веригата за доставки в европейската селскостопанска индустрия.


Президентът направи изказването си по време на 56-ия Международен селскостопански панаир в Париж, според земеделския информационен сайт Agridigitale.

Макрон призова за единство между европейските нации, за да се противопостави на конкуренцията на световните пазари в Китай, Русия и САЩ, като подчертава значението на Общата селскостопанска политика (ОСП) на ЕС в това отношение.

Той представи три стратегии за укрепване на селскостопанската индустрия на континента и поддържане на конкурентно предимство, като наблегна върху това, че „нито един земеделски производител или потребител не иска да бъде подложен на диктата на неевропейските страни.“ Сред тези стратегии е призив за иновации, използвайки авангардни технологии като като блокчейн. Макрон каза следното:

„Нека направим това в Европа, авангардът на селскостопанската технология, като разработим инструменти, които ще проследяват всеки продукт от производството на суровини до опаковането и преработката. Иновацията е налице и тя трябва да се използва в селскостопанския свят, тя трябва да бъде изцяло използвана, защото е в услуга на споделеното съвършенство и ще служи на потребителя. "

Блокчейн може да доведе до прозрачност за селскостопанското производство и дистрибуция, за да успокои нарастващата загриженост на потребителите относно произхода и устойчивостта на продуктите, добави той.


Наред с обсъждането на екологичните политики в рамките на ОСП, Макрон се фокусира и върху възможностите за съвместно развитие в Африка, като призовава Франция да „изнася своето know-how“ и да насърчава развиващите се пазари.
Макрон, който е бивш изпълнителен директор на телекомуникациите - подкрепя дигиталните иновации като инструмент за реформиране на френската администрация и за стимулиране на националната икономика още от ранните му длъжности.


През 2017, президентът обеща да превърне Франция във водеща държава по отношение блокчейн - настроение, последвано от министъра на икономиката и финансите на страната Бруно Льо Мър, който заяви, че Франция е готова за блокчейн революция.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света