НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Френски магазини ще продават Биткойн от 2019

НОЕ. 23, 2018 09:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Френски магазини ще продават Биткойн от 2019

Хиляди френски магазини за тютюн, известни като Tabacs, ще започнат да продават Биткойн ваучери от 1-и януари 2019 г.


Магазини за тютюн ще продават криптовалути във Франция


2018-та ще остане в историята, като ужасна година за Биткойн ентусиасти и инвеститори. Това е годината, в която най-голямата криптовалута падна от близо $20 000 до около $4 100.

Добрата новина е, че 2019-та наближава и носи добри новини за крипто пазара. В действителност, считано от 2019-та, хиляди пунктове за продажба ще предлагат Биткойн във Франция.

Под егидата на Централната банка, Френският орган за надзор и разрешение (ACPR) е институцията, натоварена с мониторинга на сделките, извършвани от банки и застрахователни дружества във Франция.

ACPR официално упълномощи Федерацията на тютюневите магазини да започне да продава Биткойн в началото на 2019 година.

На първо място, между 3000 и 4000 магазина ще бъдат оборудвани със софтуер за обработка на директни покупки на Биткойн купони.

Биткойн сумите, които могат да бъдат купени, ще бъдат от следните стойности: 50, 100 или 250 евро. Впоследствие и останалите тютюневи магазини ще бъдат оборудвани, за да обменят криптовалута.

https://twitter.com/keplerk_/status/1065251873173774336

Antenna 1 съобщават, че наскоро бе подписано споразумение между компанията Bimedia, която предоставя събирателни терминали в тютюневи магазини, позволяващи продажбата на "дематериализирани" продукти и платформата KeplerK, която предлага криптовалути.

Благодарение на това споразумение, тютюнопроизводителите ще могат през следващата година да продават купони от 50, 100 или 250 евро, конвертируеми в уеб сайта на KeplerK в биткойн, етереум или друга криптовалута.

Федерaцията на тютюнопроизводители обясниха на Europe 1:

По-конкретно, хората, които искат да се сдобият с Биткойн, могат да го направят в тези магазини за тютюн. Купувачите ще получат купон, който могат да превърнат в крипто на сайта KeplerK.


Уеб сайтът на KeplerK се гордее с над 27 000 оператора и най-много продажби в света.


Магазините за тютюн ще бъдат първите в Биткойн търговията


Филип Кой, президент на Конфедерацията на магазини за тютюн, заяви пред Europe 1, че упълномощаването на собствениците на тютюневи изделия е начин за модернизиране на тяхната професия. Той добави също: "Това ни приближава до съвремието на потребление и употреба".

Конфедерацията на тютюневите магазини (или Fédération des Buralistes) обхваща повече от 25 000 пункта на френската територия. Тези магазини са отворени по 13 часа на ден, седем дни в седмицата.

Франция проявява голям интерес към криптосферата, като наскоро обяви и план за регулация на ICO проектите. Според уеб сайта на Федерацията, тази несравнима мрежа и тази голяма достъпност, правят тютюнопроизводителите първата мрежа от местни магазини във Франция, прибягващи до крипто.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е единствената криптовалута на институционално ниво, според Майкъл Сейлър (видео)

В ново интервю за Bloomberg, Сейлър заяви, че Биткойн (BTC) е в собствена лига, тъй като разделя всички крипто активи в три различни категории."На пазара има три неща - има първокласен актив, актив от...
СЕП. 18, 2021 20:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

47% от южноафриканците притежават Биткойн (BTC), според проучване

Южна Африка инвестира в BTCСпоред данни от скорошно проучване, проведено от най-известната фирма за пазарни проучвания и данни, KLA, 25 % от тези южноафриканци притежават Биткойн (BTC). Констатацията ...
СЕП. 17, 2021 14:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света