НАЧАЛО Блокчейн

Френската държавна инвестиционна банка финансира Lightning Network стартъп

ОКТ. 9, 2019 16:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Френската държавна инвестиционна банка финансира Lightning Network стартъп

Lightning Network получава тласък от френското правителство.

Френският стартъп ACINQ, един от основните разработчици зад Lightning Network, е осигурил около 1 млн. евро от публичната инвестиционна банка. 


Този ход е един от малкото, в който държавно предприятие във Франция насочва парите си към блокчейн индустрията.


Публичната инвестиционна банка “Bpifrance” обяви, че ще финансира френски Lightning Network стартъп с 1 млн. евро от общата сума за финансиране от 7 млн. Евро.


Lightning Network получава "парична инжекция", след като една от стартъп компаниите, които я разработват, осигури финансиране в размер от над 7 млн. евро, според френската бизнес медия "Les Echos"".


Компанията ACINQ събра парите за по-нататъшно увеличаване на приемането на Lightning Network в световен мащаб и повишаване на мащабируемостта на Биткойн чрез решения на втори слой.


Най-важното е, че стартъпът успя да осигури 1 млн. евро от Bpifrance, публична инвестиционна банка. Това вероятно е първият път, в който публично предприятие инвестира директно в развитието на BTC във Франция. Bpifrance разполага с € 59,7 милиарда в активи под управление.


В момента ACINQ е една от трите най-добри компании, работещи по Lightning Network, заедно с “Blockstream” и “Lightning Labs”.


През изминалата година Франция изпъкна сред другите европейски държави, като първа започна тласъка за регулации, свързани с криптовалутите. 


С помощта на финансовия си министър Бруно Льо Мер, Франция е една от малкото икономики в света, които очертават правилата за търговците и цифровите активи. Френският министър на цифровата икономика Мунир Маджубим също изрази подобни чувства, очаквайки Франция да стане “блокчейн шампион”.


Всичко това идва в момента, когато във Франция процъфтява приемането на флагманската криптовалута. “East2PlayPayment” и “EasyWallet” ще си колаборират с “Global POS”, за да позволят плащания с Биткойн в над 25,000 локации за търговия на дребно през първото тримесечие на 2020 г.


Като цяло Франция изглежда е европейският лидер в приемането на блокчейн.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Милиони разработчици ще работят на Етериум в бъдеще

През октомври 2019 г., ConsenSys представи инициативата „1 милион разработчици“, за да разшири общността на Етериум разработчиците и да насърчи широк кръг от хора да работят върху блокчейн протокол...
ФЕВ. 19, 2020 09:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия ще интегрират блокчейн в система за гласуване

Според последните новини, Изборната комисия на Индия се присъедини към колежа по инженерство, IIT Madras, за да работи по внедряването на блокчейн технологията за системата за гласуване в опит да увел...
ФЕВ. 17, 2020 08:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Австралия с национална блокчейн стратегия за $175 милиарда

Според Sydney Morning Herald, пътната карта ще преработи банковата, експортната и образователната инфраструктура на страната, като произведе сектор на стойност $175 милиарда.Изработва се почти година,...
ФЕВ. 8, 2020 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Обединените арабски емирства ще използват блокчейн в сектора на здравеопазването

Според информационната агенция Emirates, от 2-ри февруари, базираната на блокчейн платформа има за цел да подобри ефективността на MoHAP и интелигентните здравни услуги на други власти в сферата на зд...
ФЕВ. 3, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света