НАЧАЛО Блокчейн

Френската държавна инвестиционна банка финансира Lightning Network стартъп

ОКТ. 9, 2019 16:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Френската държавна инвестиционна банка финансира Lightning Network стартъп

Lightning Network получава тласък от френското правителство.

Френският стартъп ACINQ, един от основните разработчици зад Lightning Network, е осигурил около 1 млн. евро от публичната инвестиционна банка. 


Този ход е един от малкото, в който държавно предприятие във Франция насочва парите си към блокчейн индустрията.


Публичната инвестиционна банка “Bpifrance” обяви, че ще финансира френски Lightning Network стартъп с 1 млн. евро от общата сума за финансиране от 7 млн. Евро.


Lightning Network получава "парична инжекция", след като една от стартъп компаниите, които я разработват, осигури финансиране в размер от над 7 млн. евро, според френската бизнес медия "Les Echos"".


Компанията ACINQ събра парите за по-нататъшно увеличаване на приемането на Lightning Network в световен мащаб и повишаване на мащабируемостта на Биткойн чрез решения на втори слой.


Най-важното е, че стартъпът успя да осигури 1 млн. евро от Bpifrance, публична инвестиционна банка. Това вероятно е първият път, в който публично предприятие инвестира директно в развитието на BTC във Франция. Bpifrance разполага с € 59,7 милиарда в активи под управление.


В момента ACINQ е една от трите най-добри компании, работещи по Lightning Network, заедно с “Blockstream” и “Lightning Labs”.


През изминалата година Франция изпъкна сред другите европейски държави, като първа започна тласъка за регулации, свързани с криптовалутите. 


С помощта на финансовия си министър Бруно Льо Мер, Франция е една от малкото икономики в света, които очертават правилата за търговците и цифровите активи. Френският министър на цифровата икономика Мунир Маджубим също изрази подобни чувства, очаквайки Франция да стане “блокчейн шампион”.


Всичко това идва в момента, когато във Франция процъфтява приемането на флагманската криптовалута. “East2PlayPayment” и “EasyWallet” ще си колаборират с “Global POS”, за да позволят плащания с Биткойн в над 25,000 локации за търговия на дребно през първото тримесечие на 2020 г.


Като цяло Франция изглежда е европейският лидер в приемането на блокчейн.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Едни от най-големите автомобилни производители със съвместен блокчейн проект

Съобщава се, че алиансът предвижда системата да се прилага към свързани електрически превозни средства, така че покупките в бензиностанции могат да се записват и плащат автоматично, когато колата е вк...
ОКТ. 14, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Каква роля ще изиграе блокчейн в четвъртата индустриална революция?

Тези технологии като пара, електричество и компютри често се класифицират като технология с общо предназначение (GPT) поради дълбокото им въздействие върху икономиката и обществото.Блокчейн съществува...
ОКТ. 14, 2019 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн платформата на една от най-големите банки в Китай с транзакции за $50 милиарда

CCB ще насърчава активно блокчейн платформатаНа 9-и октомври информационна агенция Xinhua съобщи, че CCB, една от големите четири банки в Китайската народна република, обяви старта на „BCTrade 2.0”. Т...
ОКТ. 13, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Децентрализиран комуникационен стартъп успя да набере $8,5 милиона

Протоколът Matrix, който позволява сигурна комуникация чрез криптирани приложения за съобщения, като Riot.IM, алтернатива на WhatsApp, Telegram или Slack, ще продължи мащабирането и разрастването на м...
ОКТ. 11, 2019 10:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света