НАЧАЛО Регулации

Франция приема нова рамка за ICO

СЕП. 18, 2018 23:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Франция приема нова рамка за ICO

Рамка за първоначални предлагания на монети (ICO), предложена от френските регулатори на финансовите пазари, бе приета в парламента от AMF (l'Autorité des marchés financiers).

 

Френският министър на икономиката и финансите Бруно Льо Майър потвърди приемането на правната рамка на ICO в неотдавнашното съобщение.

Рамката на ICO, изготвена през март, има за цел да защити инвеститорите чрез въвеждане на система за визи за ICO.

Компаниите, които искат да стартират ICO, могат да подадат заявление за виза, като подадат своя бюлетин на френските власти за преглед. Белите листа трябва да включват конкретни подробности и гаранции за инвеститорите, за да им бъде предоставена виза, включително:

  • Описание на проекта, свързан с ICOто и неговата пътна карта;

  • Правата, предоставени от токена;

  • Икономическата цел и използването на средствата, събрани по време на ICO.


Визата изключва чуждестранните корпорации в опит да се привлекат повече проекти, за да се включат във френската нация.


Новата виза за ICO ще позволи легитимни проекти да имат по-лесен достъп до услуги от банки и счетоводни фирми, което до този момент е било трудно поради регулаторната несигурност в сектора.

Пиер Ноаза, изпълнителен директор на Blockchain.io, нов френски крипто обмен, предлагащ платформа за компаниите да пуснат своите ICOта, ще организира свое ICO този следващ четвъртък, 27 септември. Blockchain.io бе избран за получаване на официална виза за ICO лицензирано от AMF. Когато беше запитан за новата рамка за ICO, Пиер сподели
Френското правителство не крие амбицията си да превърне Франция във столица на ICO, тъй като те не искат да пропуснат блокчейн революцията. Те редовно говорят с френски блокчейн и крипто предприемачи във Франция, за да разберат по-добре пазарите, да разберат проблемите си и да регулират пазара съответно. 

Специализираната крипто регулаторна група, назначена от френския финансов министър по-рано тази година, беше основната движеща сила зад редица положителни регулаторни промени към крипто във Франция. През април данъчното облагане на Биткойн  бе намалено от прогресивното данъчно облагане с 14 и 45% до фиксирана ставка от 19%.

Новата юридическа рамка на Франция е част от по-голямото желание на правителството да запази френските блокчейн проекти в страната, като осигури по-голяма яснота и сигурност по отношение на правилата за ICO.

В зараждащо се пространство все още се изискват допълнителни правила, но няма съмнение, че френските власти имат положително отношение, когато става въпрос за бъдещето на блокчейн технологията и криптовалутите като цяло.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света