НАЧАЛО Други

Франция финализира правната си рамка за ICO за да "привлече инвеститори от цял свят"

СЕП. 15, 2018 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Франция финализира правната си рамка за ICO за да "привлече инвеститори от цял свят"

Френският министър на икономиката и финансите съобщи, че правителството е приелo член на законопроекта за бизнес растежа и трансформацията (PACTE), посветен на ICO, според tweet, публикуван в сряда, 12-ти септември.


Както посочва финансовият министър Бруно Ле Меир, френският регулатор на фондовите пазари "Autorité des marchés financiers" (AMF) вече има правомощия да предоставя лицензи на дружества, които искат да наберат средства чрез ICO, като законодателството има за цел да помогне за защитата на интересите на вносителите.

Ле Меир също така се надява, че настоящата правна рамка за ICO във Франция ще "привлече инвеститори от цял свят".

Според проекта на PACTE, публикуван от Народното събрание (долната партия на френския парламент), преди всякакви издавания на токени, дружеството трябва да подаде заявление за лиценз от AMF, като предостави подробна информация за офертата и емитента. Мерките ще осигурят допълнителни гаранции за ICO-та, които преди това AMF са считали за рискови.

Френският президент Емануел Макрон в исторически план е бил бичи настроен към нововъзникващите иновативни технологии, като миналата година предложи да се превърне Франция в "стартъп нация". По-късно през 2018 г., в съответствие с думите на Макрон, Ле Меир представи своя законопроект PACTE, който цели да трансформира и внедри френската икономика през март, като заяви, че Франция е готова за "блокчейн революция".

Тази година Франция също така видя промените в правилата за таксуване в крипто, макар и в по-строга посока. Както бе съобщено през май, френският държавен съвет изясни особеностите на данъчното облагане на биткойн във Франция, за да премести данъка за търговия с биткойн от прогресивно данъчно облагане (между 14% и 45%) до фиксирано данъчно облагане от 19%.

Що се отнася до по-широкия европейски контекст, членовете на Европейския парламент проведоха среща с блокчейн експерти за регулиране на ICO в началото на септември.

По-късно белгийският Bruegel публикува доклад, в който се призовава за единно законодателство относно криптовалутите в ЕС и по-подробно разглеждане на начина, по който те бяха разпределени на инвеститорите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света