НАЧАЛО Други

Франция финализира правната си рамка за ICO за да "привлече инвеститори от цял свят"

СЕП. 15, 2018 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Франция финализира правната си рамка за ICO за да "привлече инвеститори от цял свят"

Френският министър на икономиката и финансите съобщи, че правителството е приелo член на законопроекта за бизнес растежа и трансформацията (PACTE), посветен на ICO, според tweet, публикуван в сряда, 12-ти септември.


Както посочва финансовият министър Бруно Ле Меир, френският регулатор на фондовите пазари "Autorité des marchés financiers" (AMF) вече има правомощия да предоставя лицензи на дружества, които искат да наберат средства чрез ICO, като законодателството има за цел да помогне за защитата на интересите на вносителите.

Ле Меир също така се надява, че настоящата правна рамка за ICO във Франция ще "привлече инвеститори от цял свят".

Според проекта на PACTE, публикуван от Народното събрание (долната партия на френския парламент), преди всякакви издавания на токени, дружеството трябва да подаде заявление за лиценз от AMF, като предостави подробна информация за офертата и емитента. Мерките ще осигурят допълнителни гаранции за ICO-та, които преди това AMF са считали за рискови.

Френският президент Емануел Макрон в исторически план е бил бичи настроен към нововъзникващите иновативни технологии, като миналата година предложи да се превърне Франция в "стартъп нация". По-късно през 2018 г., в съответствие с думите на Макрон, Ле Меир представи своя законопроект PACTE, който цели да трансформира и внедри френската икономика през март, като заяви, че Франция е готова за "блокчейн революция".

Тази година Франция също така видя промените в правилата за таксуване в крипто, макар и в по-строга посока. Както бе съобщено през май, френският държавен съвет изясни особеностите на данъчното облагане на биткойн във Франция, за да премести данъка за търговия с биткойн от прогресивно данъчно облагане (между 14% и 45%) до фиксирано данъчно облагане от 19%.

Що се отнася до по-широкия европейски контекст, членовете на Европейския парламент проведоха среща с блокчейн експерти за регулиране на ICO в началото на септември.

По-късно белгийският Bruegel публикува доклад, в който се призовава за единно законодателство относно криптовалутите в ЕС и по-подробно разглеждане на начина, по който те бяха разпределени на инвеститорите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света