НАЧАЛО Регулации

Франция изменят законите за застраховане, позволявайки крипто инвестиции

АПР. 18, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Франция изменят законите за застраховане, позволявайки крипто инвестиции

Френските депутати измениха Кодекса на Застраховането (Plan d’action pour la croissance et la transformation des entreprises) френските закони.Сега това отваря врати за застрахователните договори да имат широк спектър от възможности за инвестиции за дългосрочни капиталови печалби.

Според адвокат Емилиен Бернард-Алзиас от адвокатската кантора Simmons & Simmons, местните фирми ще могат да инвестират в специализирани професионални фондове (SPF), които включват дигитални активи.

Следователно, застрахователите, базирани в Франция, ще могат да включат крипто инвестиционни активи в животозастрахователни договори.


Лобистите работят със законодателите за да въведат закона


Не е лесно за френското Народно събрание да приеме новия Закон за застраховането, като се има предвид смесените реакции относно криптовалутите на всички нива на френското общество. Докладите показват, че законотворческият процес е продължителен и неговите подробности са според желанията на двете страни.

Лобистите са един от най-важните защитници на крипто законите, тъй като винаги дават на законодателите предимството да оспорват своите предложения от гледна точка на познанието и експертното мнение.

След успешното приемане на Кодекса за застраховането от страна на националното събрание, лобистите в други парламентарни юрисдикции като САЩ, Индия и Канада могат да следват примера и да работят със законодателите, за да получат про крипто закони. Междувременно Франция винаги ще има предимството на първия играч, тъй като застрахованите ще пожънат огромни интереси от крипто инвестициите.


Законът имаше огромна подкрепа на правителствено ниво


Според член на френското Народно Събрание, Джоел Гиро, краят на приемането на изменението не е да се стимулира крипто индустрията. По-скоро това е да се позволи на местните застрахователни договори да имат опции за инвестиции с динамични специализирани професионални фондове (SPF). Целта е да се гарантира, че полиците за животозастраховане могат да използват възможностите в инвестиционните средства, за да се гарантира максимална полза за притежателите на животозастрахователни покрития.

От 577-те членове на събранието, само една трета присъстваха при гласуването, като 147 гласуваха за, а 50 гласуваха против Кодекса за застраховането.

След резултата от гласуването, министърът на икономиката Бруно Льо Мер изрази оптимизъм относно въздействието на пакта върху френската икономика, където прогнозираше последваща ѝ трансформация.


Масовото приемане на крипто е дългоочаквано


Много експерти често са прогнозирали приемането на криптовалути в краткосрочен план, но напредъкът е малък, за да се посочи прогресията на масовото приемане. Въпреки това, приемането на Кодекса за застраховането от френското национално събрание може скоро да позволи на криптосферата да бъде включена в основната индустрия за животозастраховане. Това може да доведе до по-голямо възприемане в други традиционни отрасли на подпомагане на застраховането като банки, фирми за рисков капитал и други, които работят във формалната икономика.

До гласуването много хора се фокусираха върху САЩ, Япония, Китай и Южна Корея, за да оглавят масовото приемане, но Франция може скоро да открадне светлината на прожекторите и да предвещава нова ера на интегрирането на дигиталните токени.

Анализът на въздействието на закона показва, че липсва таван на крипто застраховките за живот, следователно настоящият бичи пазар може да подтикне към крипто, тъй като застрахованите се стремят да увеличат стойността на живота си.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Binance ще търси регулаторно одобрение във Великобритания

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао каза, че борсата планира да се разшири в Обединеното кралство през следващите шест до 18 месеца, въпреки че бе инструктирана от регулатора на стра...
ДЕК. 6, 2021 11:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX с 10 предложения за регулиране на крипто пазара

В нова блог публикация борсата разкрива това, което нарича "Ключови принципи на FTX за пазарни регулации на платформи за крипто търговия".Първото в списъка е да има един основен пазарен регулатор, кой...
ДЕК. 6, 2021 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централната банка на Китай иска да следи метавселената и NFT

Говорейки на среща на върха за националната финансова сигурност, Гоу Венджун, директор на отдела за борба с прането на пари (AML) в PBoC, посочи рисковете, свързани с оставянето на новите тенденции в ...
ДЕК. 2, 2021 08:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света