НАЧАЛО Други

Forbes си партнира с журналистическа платформа, базирана на блокчейн за публикуване на съдържание

ОКТ. 10, 2018 21:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Forbes си партнира с журналистическа платформа, базирана на блокчейн за публикуване на съдържание

Международната бизнес медия Forbes си партнира с блокчейн-базираната платформа Civil, за да публикува своето съдържание на децентрализирана мрежа, потвърди съучредител на Civil в Medium блог публикация във вторник, 9-ти октомври.

 


Според съоснователя Мат Кулидж, Forbes интегрира софтуера на Civil в своята собствена система за управление на съдържанието (CMS). От началото на 2019 г. журналистите ще могат да качват данните си в мрежата на Civil, докато я публикуват едновременно и в сайта на Forbes.


Forbes, американски бизнес бюлетин, основан през 1917 г., достига повече от 120 милиона души в световен мащаб чрез своите основни и местни издания.


Според американския портал Axios, новият процес първоначално ще се прилага само за крипто-свързани новини. Ако обаче Forbes смята експеримента за успешен, други статии ще бъдат публикувани на блокчейн.

Forbes също ще разшири децентрализираните си решения в мрежата на големите сътрудници. Axios пише, че чрез използването на интелигентни договори авторите на могат да качват статиите си в CMS-а на Forbes и след това да ги споделят на други платформи като LinkedIn и Medium.

Според Coolidge, Forbes планира също така да "експериментира с нови методи за ангажиране на читателите". Той също така заявява, че използването на децентрализирана платформа може да помогне на медиите да гарантират, че никоя трета страна не може да премахне или да промени съдържанието.

Civil си е партнирал с голямата медийна асоциация Associated Press (AP). Глобалната медийна агенция планира да използва блокчейн за интелектуални права, да проследява използването и да подкрепя етичната журналистика. AP също ще съхранява съдържанието си в мержата на Civil като част от процеса, така че информационните агенции да имат незабавен достъп до отчетите.

Както писа Cointelegraph по-рано, Adblock Plus разработчикът eyeo GmbH създаде разширение на браузъра, базирано на Trusted News, за да открива фалшиви уеб сайтове за новини. Adblock съобщава, че планира да премести базата данни за проекта в блокчейна на Етериум и да издаде токени MetaCert, за да проследява наградите и да предотвратява манипулации.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света