НАЧАЛО Други

Forbes си партнира с журналистическа платформа, базирана на блокчейн за публикуване на съдържание

ОКТ. 10, 2018 21:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Forbes си партнира с журналистическа платформа, базирана на блокчейн за публикуване на съдържание

Международната бизнес медия Forbes си партнира с блокчейн-базираната платформа Civil, за да публикува своето съдържание на децентрализирана мрежа, потвърди съучредител на Civil в Medium блог публикация във вторник, 9-ти октомври.


Според съоснователя Мат Кулидж, Forbes интегрира софтуера на Civil в своята собствена система за управление на съдържанието (CMS). От началото на 2019 г. журналистите ще могат да качват данните си в мрежата на Civil, докато я публикуват едновременно и в сайта на Forbes.


Forbes, американски бизнес бюлетин, основан през 1917 г., достига повече от 120 милиона души в световен мащаб чрез своите основни и местни издания.


Според американския портал Axios, новият процес първоначално ще се прилага само за крипто-свързани новини. Ако обаче Forbes смята експеримента за успешен, други статии ще бъдат публикувани на блокчейн.

Forbes също ще разшири децентрализираните си решения в мрежата на големите сътрудници. Axios пише, че чрез използването на интелигентни договори авторите на могат да качват статиите си в CMS-а на Forbes и след това да ги споделят на други платформи като LinkedIn и Medium.

Според Coolidge, Forbes планира също така да "експериментира с нови методи за ангажиране на читателите". Той също така заявява, че използването на децентрализирана платформа може да помогне на медиите да гарантират, че никоя трета страна не може да премахне или да промени съдържанието.

Civil си е партнирал с голямата медийна асоциация Associated Press (AP). Глобалната медийна агенция планира да използва блокчейн за интелектуални права, да проследява използването и да подкрепя етичната журналистика. AP също ще съхранява съдържанието си в мержата на Civil като част от процеса, така че информационните агенции да имат незабавен достъп до отчетите.

Както писа Cointelegraph по-рано, Adblock Plus разработчикът eyeo GmbH създаде разширение на браузъра, базирано на Trusted News, за да открива фалшиви уеб сайтове за новини. Adblock съобщава, че планира да премести базата данни за проекта в блокчейна на Етериум и да издаде токени MetaCert, за да проследява наградите и да предотвратява манипулации.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света