НАЧАЛО Крипто Крими

Фирма за копаене на Биткойн с дело срещу схема за "pump and dump"

ОКТ. 3, 2018 14:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Фирма за копаене на Биткойн с дело срещу схема за "pump and dump"

MGT Capital Investments, инвестиционна компания, свързана с копаене на криптовалути, която преди е била свързана с Джон Макафи, е била засегната от съдебно дело с обвинения, че бившият главен изпълнителен директор е участвал в пемп енд дъмп, която манипулира цената на акциите на MGT.


Жалбата, подадена от адвокатско дружество Rosen от името на настоящи и бивши акционери на MGT.


Те закупиха ценни книжа MGT между октомври 2015 г. и септември 2018 г., следва разследване на Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC) Главният изпълнителен директор на MGT Capital Робърт Лад, който се оттегли след обявяването в оплакването.


Тази операция се състои от група от 10 инвеститори и корпоративни ръководители, включително Ladd, бившият главен изпълнителен директор на Riot Blockchain Джон О'Рурк (който също подаде оставка) и милиардерът Филип Фрост, за който се твърди, че е конспирирал за период от няколко години, генерирайки повече от 27 милиона долара незаконни продажби на акции чрез манипулиране на цените на пени акции.


Макар че не е изрично посочено в заповедта на SEC, от оплакването на агенцията е видно, че групата за "pump-and-dump" използва нечестна промоция и манипулативна борсова търговия, за да увеличи цената на акциите на MGT, което им позволява да изчистят повече от 9,4 милиона щатски долара в период от две седмици.


Част от тази предполагаемо нечестната промоция е свързана с придобиването на MGT от компания, собственост на неназован "Cybersecurity Innovator", почти със сигурност Джон Макафи. След като се присъединява към MGT, Макафи служи на различни места като изпълнителен председател и главен изпълнителен директор до оставката си през август 2017 г. Докато Макафи не бе обявен за обвиняем в жалбата на SEC, той е включен като обвиняем в съдебния процес.


Въпреки че не е директно заявено в заповедтта на SEC, в оплакването се твърди, че MGT и другите обвиняеми са нарушили Закона за ценните книжа на четири етапа, които включват различни компоненти на измамата.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Осъденият 'Биткойн цар' сред разкритите в изтеклите документи на Пандора

Според документ на ICIJ от 3 октовмри, обобщаващ констатациите на организацията от разследването на т.нар. "документи на Пандора", идентифицира офшорни активи, принадлежащи на т. нар. "Биткойн цар", о...
ОКТ. 5, 2021 22:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света