НАЧАЛО Други

Group-IB класира крипто обмени по сигурност

НОЕ. 9, 2018 17:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Group-IB класира крипто обмени по сигурност

Известната фирма за киберсигурност Group-IB е класифицирала сигурността на най-добрите крипто-обмени, съобщава Next Web във вторник, 6-ти ноември.

Според проучване, проведено от московската фирма в партньорство с платформа CryptoIns, платформата Kraken е най-сигурният крипто обмен.


OKEx - вторият по дневен обем обмен - както и Huobi Pro и CoinCheck са най-рисковите места за крипто търговия, се твърди в доклада.

Съгласно Next Web, Group-IB направи своята класация с новоразработена система за оценяване, която изчислява застрахователните премии за покриване на криптовалутите, държани от големи борси.

CryptoIns, която се поддържа от швейцарския застрахователен брокер ASPIS S, сега предлага своите застрахователни услуги на десетки големи крипто обмени. Новата застрахователна полица покрива загубите от "кибер-атаки срещу обмен на софтуер, кражба, измама и незаконни действия на перснола на криптообмен."

Оценката на риска взема предвид фактори като нивата на техническа сигурност, надеждността на основното съхранение, паролите, както и личните данни на клиентите. Рамката също така разглежда управлението на риска, както и политиките Know Your Customer (KYC) и борбата с прането на пари (AML).

Group-IB и CryptoIns не са предоставили точните показатели, използвани при определянето на сигурността на борсата в интерес на запазването на поверителността.

Въпросът за сигурността на обмените става все по-важен за осиновяването, тъй като в пространството навлизат повече институционални играчи. 31 крипто борси бяха хакнати в последните осем години - със загуби на стойност от около 1.3 милиарда щатски долара.

Някои крипто обмени, като IDCM използват нови технологии като изкуствен интелект (AI), за да помогнат на усилията си за сигурност - и използват технология, която постоянно следи мрежата им за подозрителни действия.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света