НАЧАЛО Други

Group-IB класира крипто обмени по сигурност

НОЕ. 9, 2018 17:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Group-IB класира крипто обмени по сигурност

Известната фирма за киберсигурност Group-IB е класифицирала сигурността на най-добрите крипто-обмени, съобщава Next Web във вторник, 6-ти ноември.

Според проучване, проведено от московската фирма в партньорство с платформа CryptoIns, платформата Kraken е най-сигурният крипто обмен.


OKEx - вторият по дневен обем обмен - както и Huobi Pro и CoinCheck са най-рисковите места за крипто търговия, се твърди в доклада.

Съгласно Next Web, Group-IB направи своята класация с новоразработена система за оценяване, която изчислява застрахователните премии за покриване на криптовалутите, държани от големи борси.

CryptoIns, която се поддържа от швейцарския застрахователен брокер ASPIS S, сега предлага своите застрахователни услуги на десетки големи крипто обмени. Новата застрахователна полица покрива загубите от "кибер-атаки срещу обмен на софтуер, кражба, измама и незаконни действия на перснола на криптообмен."

Оценката на риска взема предвид фактори като нивата на техническа сигурност, надеждността на основното съхранение, паролите, както и личните данни на клиентите. Рамката също така разглежда управлението на риска, както и политиките Know Your Customer (KYC) и борбата с прането на пари (AML).

Group-IB и CryptoIns не са предоставили точните показатели, използвани при определянето на сигурността на борсата в интерес на запазването на поверителността.

Въпросът за сигурността на обмените става все по-важен за осиновяването, тъй като в пространството навлизат повече институционални играчи. 31 крипто борси бяха хакнати в последните осем години - със загуби на стойност от около 1.3 милиарда щатски долара.

Някои крипто обмени, като IDCM използват нови технологии като изкуствен интелект (AI), за да помогнат на усилията си за сигурност - и използват технология, която постоянно следи мрежата им за подозрителни действия.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света