НАЧАЛО Други

Фирма за добив на крипто получава бомбена заплаха

АВГ. 20, 2018 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Фирма за добив на крипто получава бомбена заплаха

Бомбената заплаха бе изпратена до норвежка компания за копаене на крипто, за да "саботират мира" с шум през миналата събота.


Kryptovault, крипто-добивна фирма с оборудване в редица градове в Норвегия, съобщава, че получава заплахи, след като местният вестник е докладвал за нейната работа, според Yahoo Finance.

Бомбената заплаха гласи: "Ако разширявате крипто-добива и запълвате страната с шум, тогава вие ще саботирате мира. Аз заплашвам да ви изпратя експлозиви", се казва в доклада.

Генералният директор на Kryptovault Гермънд Хегесастер заяви, че анонимното уведомление е незабавно изпратено до местните власти, които "наистина вземат сериозно въпроса".

Оплакванията от шум за звуковото ниво на добивните операции от местните жители са повтарящ се проблем за Kriptovault. Още през юни вестник Vakdalposten съобщи, че компанията е провела консултативни срещи със съседи в град Дейл, като опит за отстраняване на продължаващото напрежение.

Въпреки това, предвид неотдавнашния обрат на събитията, се правят нови оценки за необходимостта от предприемане на действия, за да се гарантира безопасността както на съоръженията на Kryptovault, така и на служителите.

Всъщност, говорейки с Yahoo Finance, Хегесастер разкри, че сред трите си градове на работа "Дейл е много по-достъпен" за потенциални нарушители. В резултат на това служителите в града са били предупредени да нащрек, в случай на някаква необичайна дейност, която да се е задвижила.

Копаенето става все по-доходоносна дейност за частните фирми по света, като се има предвид повишеното потребителско търсене на крипто активи, като например Биткойн. В същото време, дейността изисква множество енергийно интензивни изчисления, които консумират големи количества електроенергия, някои от които предлагат само стимулиране на необходимостта от устойчиви енергийни решения.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света