НАЧАЛО Други

Фирма за добив на крипто получава бомбена заплаха

АВГ. 20, 2018 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Фирма за добив на крипто получава бомбена заплаха

Бомбената заплаха бе изпратена до норвежка компания за копаене на крипто, за да "саботират мира" с шум през миналата събота.


Kryptovault, крипто-добивна фирма с оборудване в редица градове в Норвегия, съобщава, че получава заплахи, след като местният вестник е докладвал за нейната работа, според Yahoo Finance.

Бомбената заплаха гласи: "Ако разширявате крипто-добива и запълвате страната с шум, тогава вие ще саботирате мира. Аз заплашвам да ви изпратя експлозиви", се казва в доклада.

Генералният директор на Kryptovault Гермънд Хегесастер заяви, че анонимното уведомление е незабавно изпратено до местните власти, които "наистина вземат сериозно въпроса".

Оплакванията от шум за звуковото ниво на добивните операции от местните жители са повтарящ се проблем за Kriptovault. Още през юни вестник Vakdalposten съобщи, че компанията е провела консултативни срещи със съседи в град Дейл, като опит за отстраняване на продължаващото напрежение.

Въпреки това, предвид неотдавнашния обрат на събитията, се правят нови оценки за необходимостта от предприемане на действия, за да се гарантира безопасността както на съоръженията на Kryptovault, така и на служителите.

Всъщност, говорейки с Yahoo Finance, Хегесастер разкри, че сред трите си градове на работа "Дейл е много по-достъпен" за потенциални нарушители. В резултат на това служителите в града са били предупредени да нащрек, в случай на някаква необичайна дейност, която да се е задвижила.

Копаенето става все по-доходоносна дейност за частните фирми по света, като се има предвид повишеното потребителско търсене на крипто активи, като например Биткойн. В същото време, дейността изисква множество енергийно интензивни изчисления, които консумират големи количества електроенергия, някои от които предлагат само стимулиране на необходимостта от устойчиви енергийни решения.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света