НАЧАЛО Финтех

Финтех софтуерната компания HighRadius набра $300 милиона и утрои оценката си

АПР. 3, 2021 11:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Финтех софтуерната компания HighRadius набра $300 милиона и утрои оценката си

HighRadius, която е разработила финтех софтуер, задвижван от изкуствен интелект, обяви във вторник, че е събрала 300 милиона долара в кръг за финансиране от Серия C, воден от D1 Capital и Tiger Global.

 

Кръгът оценява HighRadius на 3,1 милиарда долара, утроявайки оценката му от "над 1 милиард долара" по време на кръг Б, който донася 125 милиона долара през януари 2020 г.


С това последно финансиране HighRadius събра общо 475 милиона долара финансиране.


Съществуващите подкрепящи ICONIQ Growth и Susquehanna Growth Equity също участваха в кръга заедно с множество високопоставени изпълнителни директори, включително председателя и главен изпълнителен директор на Snowflake Франк Слоутман и финансовия директор на Snowflake Майкъл Скарпели; Изпълнителният директор на Procore Technologies Туи Кортманш и съоснователя и главен изпълнителен директор на Airtable Хауи Лиу.


HighRadius заяви, че ще използва новия капитал предимно за "стимулиране на иновациите на продуктите".


В началото на 2020 г. HighRadius имаше над 400 клиенти, включително над 200 от Forbes Global 2000 като Walmart, Nike и Procter & Gamble, и твърди, че обработва повече от 1 трилион долара транзакции годишно.


Днес платформaтa на HighRadius за управление на поръчки с плащане в брой и управление на хазната работи с повече от 600 клиенти, включително над 200 от Forbes Global 2000, с цел да "оптимизират своя оборотен капитал".


Основан през 2006 г., HighRadius технически може да не е "стартъп" в буквалния смисъл на думата. Въпреки това, по-специално той е взел външен капитал само през последните години.


Компанията се описва като "доставчик на SaaS за интегрирани вземания, като кредит, молба в брой, EIPP, събиране, удръжки и плащания." С други думи, платформата има за цел да автоматизира маршрутизирането на вземанията и процесите на плащания (като например предсказване на дати за плащане на фактури) в различни функции чрез AI и машинно обучение. Софтуерът му е интегриран в предложенията на партньорите.


Джон Куртиъс, партньор в Tiger Global Management, каза, че HighRadius е "в началния ининг за определяне на следващия голям софтуерен пазар за Офиса на финансовия директор".


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Free Bitcoin АПР. 3, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Акциите на Alibaba скочиха след рекордната антимонополна глоба от 2.8 млрд. долара

Топ мениджърите в компанията, основана от милиардера Джак Ма, казаха на инвеститорите, че докато китайските регулатори продължават по-широко разследване на конгломератите в технологичната индустрия в ...
АПР. 15, 2021 15:52 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grab се съгласява да сключи най-голямата SPAC сделка в света

Grab заяви, че възнамерява да включи в Nasdaq под символа GRAB след приключване на сделката.Компаниите за придобиване със специално предназначение са кухи компании, създадени за набиране на капитал за...
АПР. 15, 2021 14:48 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата банка в Южна Корея вече е част от Управителния съвет на Hedera Hashgraph

В съобщение от 14-ти април Shinhan обяви, че е станал последният член на Управителния съвет на Hedera, който разширява усилията си в областта на “дигиталната трансформация”. Hedera рекламира своя хешг...
АПР. 15, 2021 12:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Европейската инвестиционна банка планира да издаде дигитални облигации на блокчейн

Според доклад на Bloomberg от вторник, Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) възлага на Goldman Sachs, Banco Santander SA и Societe Generale AG оценка на възможността за уреждане и регистриране на об...
АПР. 14, 2021 14:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света