НАЧАЛО Регулации

FinCEN няма да позволи регресията на контрола върху прането на пари

ФЕВ. 10, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 FinCEN няма да позволи регресията на контрола върху прането на пари

Заместник-директорът на FinCEN, Джамал Ел-Хинди, направи изказванията за пране на пари по време на реч на 20-ата асоциация за борба с изпирането на пари (AML) и финансовата престъпност в Ню Йорк на 6-ти февруари.

Ел-Хинди откри речта си, като отбеляза особената комплексност на индустрията за ценни книжа и фючърси, която се състои от гъста мрежа от транзакции и взаимодействия между взаимосвързани страни.


Този “невероятно сложен” пейзаж включва, но не се ограничава до първични посредници, търговци на фючърси, изпълняващи дилъри, агенти за прехвърляне, клирингови фирми и взаимни фондове, каза той.


Според него тази комплексност представлява предизвикателство за прозрачността - процесите на събиране на информация и надлежна проверка - необходими за справяне с прането на пари и предотвратяването на финансови престъпления.


В много случаи AML и KYC процесите биват обезкуражени поради силно конкурентния характер на индустрията - само 14% от всички субекти в сектора на ценните книжа, които отговарят на условията да се регистрират за един от ключовите механизми за споделяне на данни между бизнесите правят това, отбеляза той.


В този изключително труден климат, Ел-Хинди предупреди, че новите технологии могат допълнително да изострят ситуацията.


Социалните медии и платформите за съобщения с интерес към собствена криптовалута - най-важният от които е Facebook - трябва да отговарят на същите стандарти като традиционните участници във финансовия сектор, подчерта той.


“Социалните медии и платформите за съобщения и други, които сега се фокусират върху създаването на криптовалути, не могат да затворят очите си за незаконни транзакции, които те може и да насърчават.”


Влиянието на тези участници в частния сектор и новата технология, обявена от криптовалутите, носи същите отговорности като традиционните финанси:


“Толкова, доколкото финансовият сектор решава да приеме […] тези нововъзникващи системи [...], няма да позволим те да изневерят на защитите и подходящата прозрачност, за която колективно работихме толкова усилено да интегрираме във финансовата система.”

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Сингапур предоставя изключения за крипто лицензи за Ripple, Coinbase и Binance

Оказва се, че някои крипто компании като Ripple, Coinbase и Binance са били освободени от закона от началото на годината.Паричният орган на Сингапур (MAS), централната банка на страната и основният фи...
МАР. 28, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В САЩ разглеждат дигиталния долар като потенциален икономически стимул

 Максийн Уотърс, председател на комитета за финансови услуги на камарата, пусна законопроект H.R. 6231, който предлага финансова защита и помощ на американци, засегнати от кризата. Законопро...
МАР. 24, 2020 09:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Щатски конгресмен представя амбициозен крипто законопроект

На 9-ти март, Пол Госар предложи законопроект ‘Crypto-Currency Act of 2020’, който ще адресира именно това.“Законопроектът търси да даде не само яснота, но и легитимност на криптовалутите в САЩ.” каза...
МАР. 10, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Южна Корея официално легализира криптовалутите

Според статията, южнокорейските финансови регулатори са одобрили търговията с криптовалути.Това се случва в деня, след като Върховният съд на Индия отхвърли криптовалутната забрана на RBI.Корея легали...
МАР. 5, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света