НАЧАЛО Други

Финансовият надзор на Германия нарежда на крипто фирма да затвори

НОЕ. 11, 2018 14:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Финансовият надзор на Германия нарежда на крипто фирма да затвори

Германският федерален орган за финансов надзор (BaFin), наскоро поръча да се затвори крипто компанияta Crypto-Capitals, тъй като според съобщенията тя не спазва финансовото законодателство на страната.


Според Finance Magnates Crypto-Capitals предлагат продукти с криптoвалута, които включват договори за разлика (CFDs).


Регулаторът се възползва от възможността да уведоми обществеността винаги да проверява компанията с която иска да работи, и никога да не се доверява на такава "която не може да бъде ясно определена".

Като наблюдател на финансовите пазари, BaFin даваше различни съвети през годините, като някои от тях бяха насочени към продуктите за търговия на дребно с валута и CFD, съобщава Financial Magnates.

Според регулатора посредниците трябва да осигуряват на своите потребители защита срещу негативен баланс, за да им помогнат да избегнат неограничени загуби.

Точно като другите регулатори по целия свят, BaFin предупреди, че е рисковано да инвестирате в Биткойн и други криптовалути, както и в първичните предлагания за монети (ICO). Според регулатора, това са рискови инвестиции за "нереалистични технологични претенции" и измами в отрасъла.

Предупреждението на регулатора вероятно бе направено,  защото криптовалутите продължават да растат в Германия. Миналия месец, се разкри, че 25,000 онлайн магазина в страната ще започнат да приемат криптовалути през 2019 г. Проучване, проведено през май, всъщност установи, че трима на всеки десет човека в страната обмислят да инвестират в крипто.

Според резултатите от проучването, броят на тези, които се интересуват от крипто, се е увеличил до 46%, като се разглеждат респондентите на възраст между 18 и 34 години. Ръководителят на цифровия отдел на Пощенска банка, посочи, че волатилността на крипто цените не оказва влияние върху популярността им.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света