НАЧАЛО Други

Финансовият надзор на Германия нарежда на крипто фирма да затвори

НОЕ. 11, 2018 14:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Финансовият надзор на Германия нарежда на крипто фирма да затвори

Германският федерален орган за финансов надзор (BaFin), наскоро поръча да се затвори крипто компанияta Crypto-Capitals, тъй като според съобщенията тя не спазва финансовото законодателство на страната.


Според Finance Magnates Crypto-Capitals предлагат продукти с криптoвалута, които включват договори за разлика (CFDs).


Регулаторът се възползва от възможността да уведоми обществеността винаги да проверява компанията с която иска да работи, и никога да не се доверява на такава "която не може да бъде ясно определена".

Като наблюдател на финансовите пазари, BaFin даваше различни съвети през годините, като някои от тях бяха насочени към продуктите за търговия на дребно с валута и CFD, съобщава Financial Magnates.

Според регулатора посредниците трябва да осигуряват на своите потребители защита срещу негативен баланс, за да им помогнат да избегнат неограничени загуби.

Точно като другите регулатори по целия свят, BaFin предупреди, че е рисковано да инвестирате в Биткойн и други криптовалути, както и в първичните предлагания за монети (ICO). Според регулатора, това са рискови инвестиции за "нереалистични технологични претенции" и измами в отрасъла.

Предупреждението на регулатора вероятно бе направено,  защото криптовалутите продължават да растат в Германия. Миналия месец, се разкри, че 25,000 онлайн магазина в страната ще започнат да приемат криптовалути през 2019 г. Проучване, проведено през май, всъщност установи, че трима на всеки десет човека в страната обмислят да инвестират в крипто.

Според резултатите от проучването, броят на тези, които се интересуват от крипто, се е увеличил до 46%, като се разглеждат респондентите на възраст между 18 и 34 години. Ръководителят на цифровия отдел на Пощенска банка, посочи, че волатилността на крипто цените не оказва влияние върху популярността им.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света