НАЧАЛО Други

Финансовият департмент в Дубай пуска блокчейн платежна система за правителството на OAE

СЕП. 24, 2018 14:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Финансовият департмент в Дубай пуска блокчейн платежна система за правителството на OAE

Дубайското министерство на финансите (DoF) си партнира със Smart Dubai Office (SDO), за да стартира платежна система, базирана на блокчейн.

 

Новините бяха съобщени от местния новинарски сайт Zawyа на 23-ти септември.


Новата платформа, наречена "Споразумение за плащане и сетълмент на плащанията - Payment Reconciliation and Settlement", бе официално открита в неделя, 23-ти септември. Тя се насочва към правителствени организации като Дубайската полиция, пътнически и транспортни органи (RTA), Дубайския здравен орган (DHA) др.

Според Zawya, дубайското DoF и SDO възнамеряват системата да осигури по-точен и прозрачен процес на управление, както и да даде възможност за плащания в реално време в рамките на и между държавните структури.


Съществуващият понастоящем процес за транзакции в правителството на Дубай отнема време - изисква до 45 дни, за да завърши дадена операция.


Новата система вече се използва от Дубайския орган за електроенергия и вода (DEWA) и от органа за знания и човешко развитие (KHDA), като общият брой на тестовите транзакции възлиза на повече от пет милиона.

Д-р Аиша Бин Бишър, генерален директор на SDO, коментира, че блокчейн е "една от най-обещаващите нововъзникващи технологии".

През 2017 г. групата SDO получи най-високите отличия на изложението Smart City Expo и Световния конгрес в Барселона, като получи наградата за градски проект от 308 други отбора за стратегията си за блокчейн в Дубай.

Проектът Smart City беше представен през 2013 г. от вицепрезидента и министър-председателя на ОАЕ и владетеля на Dubai Emirate шейх Мохамед бин Рашид. С подкрепата на правителството, частния сектор и институционалните партньори, целта на организацията е да осигури интелигентна екосистема за сътрудничество между правителствени организации и жители, и посетители.

Smart Dubai не е единствената инициатива, подкрепяна от правителството, която възнамерява да използва сериозни нововъзникващи технологии като блокчейн в страната.

През април тази година вицепрезидентът и министър-председателят на ОАЕ стартираха инициативата "Обединени арабски стратегии 2021", с цел да се постигне позицията на световен лидер в приемането на технологията.

През юли Международният финансов център в Дубай (DIFC) обяви партньорството си с Smart Dubai за разработването на "блокчейн съдилище". Организациите се стремят да проучат потенциала на технологията за справяне с недостатъците на правната система на ОАЕ, например въвеждайки верижна проверка на съдебните решения.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Наддаването за първата публикация в Twitter достигна $2,5 милиона

В петък главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси обърна внимание на токенизирана версия на първия си туит на платформата за незаменяеми токени (NFT) Valuables. Въпреки че туитът от 2006 г....
МАР. 7, 2021 18:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан е новият милиардер подкрепил мем криптовалутата Dogecoin

Изминаха само няколко дни, откакто Maverics започнаха да приемат популярната мем криптовалута, но вече са получили над 20,000 DOGE (приблизително $1,000).Dogecoin до $1?Въпреки че сумата може да не из...
МАР. 7, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси издаде първия си туит под формата на NFT

Публикуван от Дорси на 21-ви март 2006 г., туитът, който гласи "just setting up my twttr", вече е получил оферта за $88,888.88 от потребител, наречен "@ Crypto888crypto“.just setting up my twttr— jack...
МАР. 6, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан инвестира неразкрита сума в NFT платформата Mintable

Фирмата написа в туйт, че се гордее, че Кюбан е инвеститор, а също така се възползва от възможността да наеме персонал в това, което вероятно е пряк резултат от инвестициите на Кюбан и нарастващото тъ...
МАР. 5, 2021 15:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света