НАЧАЛО Други

Финансовият департмент в Дубай пуска блокчейн платежна система за правителството на OAE

СЕП. 24, 2018 14:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Финансовият департмент в Дубай пуска блокчейн платежна система за правителството на OAE

Дубайското министерство на финансите (DoF) си партнира със Smart Dubai Office (SDO), за да стартира платежна система, базирана на блокчейн.

 

Новините бяха съобщени от местния новинарски сайт Zawyа на 23-ти септември.


Новата платформа, наречена "Споразумение за плащане и сетълмент на плащанията - Payment Reconciliation and Settlement", бе официално открита в неделя, 23-ти септември. Тя се насочва към правителствени организации като Дубайската полиция, пътнически и транспортни органи (RTA), Дубайския здравен орган (DHA) др.

Според Zawya, дубайското DoF и SDO възнамеряват системата да осигури по-точен и прозрачен процес на управление, както и да даде възможност за плащания в реално време в рамките на и между държавните структури.


Съществуващият понастоящем процес за транзакции в правителството на Дубай отнема време - изисква до 45 дни, за да завърши дадена операция.


Новата система вече се използва от Дубайския орган за електроенергия и вода (DEWA) и от органа за знания и човешко развитие (KHDA), като общият брой на тестовите транзакции възлиза на повече от пет милиона.

Д-р Аиша Бин Бишър, генерален директор на SDO, коментира, че блокчейн е "една от най-обещаващите нововъзникващи технологии".

През 2017 г. групата SDO получи най-високите отличия на изложението Smart City Expo и Световния конгрес в Барселона, като получи наградата за градски проект от 308 други отбора за стратегията си за блокчейн в Дубай.

Проектът Smart City беше представен през 2013 г. от вицепрезидента и министър-председателя на ОАЕ и владетеля на Dubai Emirate шейх Мохамед бин Рашид. С подкрепата на правителството, частния сектор и институционалните партньори, целта на организацията е да осигури интелигентна екосистема за сътрудничество между правителствени организации и жители, и посетители.

Smart Dubai не е единствената инициатива, подкрепяна от правителството, която възнамерява да използва сериозни нововъзникващи технологии като блокчейн в страната.

През април тази година вицепрезидентът и министър-председателят на ОАЕ стартираха инициативата "Обединени арабски стратегии 2021", с цел да се постигне позицията на световен лидер в приемането на технологията.

През юли Международният финансов център в Дубай (DIFC) обяви партньорството си с Smart Dubai за разработването на "блокчейн съдилище". Организациите се стремят да проучат потенциала на технологията за справяне с недостатъците на правната система на ОАЕ, например въвеждайки верижна проверка на съдебните решения.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света