НАЧАЛО Регулации

Финансовият регулатор на Япония ще пусне насоки за ICO

ДЕК. 3, 2018 15:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Финансовият регулатор на Япония ще пусне насоки за ICO

Позовавайки се на "информирани източници", JIJI Press съобщава, че японската Агенция за финансови услуги скоро ще регулира първичните предлагания на монети.


Подобно на начина, по който се изисква да се регистрират американски ценни книжа в Съединените щати, компаниите, които възнамеряват да издават виртуални валути в замяна на инвестиции, ще трябва да се регистрират във FSA.


FSA работи доста по-различно от SEC.


FSA трябва да внесе законопроекти в японския парламент, които променят финансовото право на страната, за да се наложат реформите, които се имат предвид. Това представлява възможност за крипто компаниите на островната държава потенциално да лобират за регулациите, които считат за подходящи.


Изглежда, че предложените закони и нормативни актове биха оказали въздействие не само върху ICO-та, които искат да оперират в Япония.


Те и ще ограничат способността на япоснките граждани да инвестират в първичните предлагания на монети като цяло.

Във Франция данъчното облагане на криптовалутите неотдавна бе променено, а френското правителство активно работи, за да превърне страната в център за първични предлагания на монети. Страната дори възнамерява да издаде "визи за ICO", които дават на компаниите и техните служители степен на правна защита, ако решат да оперират във Франция.

Все още има десетки държави и юрисдикции, в които няма почти никакви регулации по отношение на криптовалутите или ICO-та. Това означава, че докато крипто авантюристите могат да действат свободно, в бъдеще може да се окаже, че са работили нелегално.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света