НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Financial Times попита дали Биткойн всъщност представлява иновация

СЕП. 25, 2018 22:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Financial Times попита дали Биткойн всъщност представлява иновация

Неотдавнашен брой на "Financial Times" проучва дали Биткойн представлява истинска иновация за масите.


Статията разглежда дали новата блокчейн-базирана валута и подобни алткойни преминават т.нар. "Иновационен тест",  поставяйки серия от въпроси.Има пет прости теста за истинска финансова иновация. Евтино ли е? Предлага ли много по-добро обслужване? По-бързо ли е? Дали демократизира достъпа? И какви са страничните му ефекти?


"Financial Times" цитира M-Pesa като пример за иновация, която прави същото нещо като криптовалутите, но съществува от около 10 години. M-Pesa значително намали цената на транзакциите за милиони и захранва кенийската икономика, като почти удвои националният БВП.

Когато афганистанската армия използва подобна система, за да плаща на войниците си, измамите са намалени драстично. Със записи и оставени следи, висшестоящите офицери вече не могат да "ощипват" от плащанията.

Скоростта е друг основен проблем за Биткойн потребителите. Докато компании за кредитни карти, като Visa, могат да обработват хиляди транзакции в секунда, Биткойн транзакциите обикновено отнемат 10-20 минути, за да бъдат потвърдени. И по време на пазарния бум в началото на 2018 г., блокчейнът беше натоварен, понякога принуждавайки транзакциите да отнемат дни, за да бъдат завършени.

Волатилността, която цените на дигиталните активи изпитват, е още един проблем за криптовалутите. Изпращането на пари през граници е една от най-силните и най-убедителни функции на криптовалутите. Financial Times обаче твърди, че дори и най-силните приложения са значително по-малко стойностни, поради резките и непредвидими движения на криптовалутите.

Освен това, разходите за обмена към фиат след завършване на крипто транзакцията е още един добавен разход към целия процес, което прави крипто опцията по-малко привлекателна.

Ако крипто пространството възнамерява да изгради истинска трайна стойност, то трябва да осигури ефективност и безопасност за своите потребители. Скоростта и цената на бизнеса трябва да бъдат по-малко от конвенционалните средства, за да се постигне истинска иновация.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Какво не трябва да правите, когато цената на Биткойн пада

Ако традиционната търговия изисква изключителна дисциплина, крипто изисква изключителна умствената сила. Пазарът на криптовалути е по-волатилен от всеки друг. Едно от най-важните неща, които тряб...
СЕП. 20, 2021 19:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн китовете са изкупили над $8.8 милиарда в BTC от юли

Позовавайки се на данни от Glassnode, Уил Клементе каза на Антъни Помплиано, че въпреки продажбите от страна на китовете или организациите с поне 1,000 BTC през май, те са започнали “агресивно да купу...
СЕП. 20, 2021 16:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво стои зад спада на крипто пазара?

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.Заслужава да се отбележи, че по-голямата ча...
СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ветеран трейдър споделя прогнозата си за Биткойн (BTC)

В нова стратегическа сесия той прогнозира повторение на значителното рали на Биткойн от края на юли до началото на септември, където BTC скочи от $32,000 на $52,000.Въз основа на неговия индикатор за ...
СЕП. 20, 2021 08:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света