НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Fidelity пускат спот Биткойн ETF тази седмица

ДЕК. 1, 2021 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Fidelity пускат спот Биткойн ETF тази седмица

Fidelity, американска мултинационална корпорация за финансови услуги, ще пусне първия си спот Биткойн ETF в Канада тази седмица, според старши анализатори на Bloomberg.

Стартиране на ETF


Fidelity е мултинационална корпорация за финансови услуги, която е създадена през 1946 г. и остава една от най-големите компании за управление на активи в света с $4.9 трилиона AUM (активи под управление).


Според анализатори на Bloomberg, фондът FBTC CN в момента е в процес на листване на канадската борса и ще се търгува под името Fidelity Advantage Bitcoin. Ерик Балкунас също отбелязва, че новият фонд може да се превърне в най-голямата компания за управление на активи, която включва Биткойн продукти.


Спот ETF като основно предимство


Докато подкрепените с фючърси Биткойн ETF продукти не са нещо ново за пазара, физически подкрепеният борсово търгуван фонд всъщност би бил по-удобно решение за канадските инвеститори, които са готови да получат експозиция към пазара на криптовалутите и конкретно Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕБиткойн кит премести почти $1 милиард в BTC


В сравнение с фондове, обезпечени с фючърси, Биткойн продуктите за физически сетълмент позволяват на инвеститорите да получат директна експозиция към пазара на криптовалути, без да се сблъскват с високи разходи. Тъй като фондовете за проследяване на Биткойн (BTC) използват краткосрочни едномесечни фючърси, те трябва да подновяват договорите си всеки месец, което поставя инвеститорите в неблагоприятна позиция.


Поради фондовете, опериращи с големи обеми, фючърсният пазар е изправен пред значителна покупателна способност, която поставя цените на фючърсните договори по-високи от действителния базов актив. Такова пазарно състояние се нарича 'contango bleed', когато инвеститорите трябва да плащат повече за откриване на нови позиции на пазара, което ги поставя на около 20% годишна загуба.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света