НАЧАЛО Финтех

Федералният резерв на САЩ разкрива нова система за плащания в реално време

АВГ. 6, 2019 20:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Федералният резерв на САЩ разкрива нова система за плащания в реално време

Бордът на Федералния резерв на САЩ официално разкри, че ще стартира услуга за плащания в реално време.

Тази инициатива е насочена към подсилване на платежната инфраструктура в страната.


Силен стимул за подобно развитие е това, че банките все повече търсят криптовалута за глобални плащания в реално време.


Тази новина дойде в официално прессъобщение на 5-ти август. Услугата ще се нарича “FedNow Service”. Освен това, тя ще работи денонощно и ще се опита да създаде система за по-бързи плащания в Съединените щати. Твърди се, че тази нова междубанкова услуга за разплащания в реално време се планира да започне през 2023 или 2024 г. Услугата ще бъде достъпна както за компании, така и за частни лица.


Решението да се замени платежната система на Съединените щати с по-модерна, която работи и в делнични дни, и в почивни дни, става реалност, тъй като големите финансови институции вече започнаха да се занимават с плащания с криптовалути и блокчейн, за да разрешат бърз глобален сетълмент на плащания.


В официалното прессъобщение, Федералният резерв отбелязва, че това ще “доведе до икономически ползи за хората и предприятията, като им осигури по-голяма гъвкавост да управляват парите си и да извършват чувствителни откъм време плащания.


В допълнение към това, бордът на Федералния резерв сега изисква публичен коментар за това как да проектира тази предстояща система за сетълмент на плащания в реално време.


Управителят на Федералния резерв, Лаел Брайнард, отбелязва, че “всеки заслужава една и съща възможност да извършва и получава плащания незабавно и сигурно, както и всяка банка заслужава една и съща възможност да предложи тази услуга на своята общност”.


FedNow ще разреши на банки от всякакъв размер, във всяка общност, в цялата страна, да предоставят плащания в реално време на своите клиенти.


Това, разбира се, е убеждение, което повечето потребители на криптовалути имат отдавна. Окуражаващо е, че Федералният резерв призна, че се нуждае от система за сетълмент на плащания в реално време. 


Крипто общността показа известно объркване по този въпрос. Интересно е защо ФЕД трябва да отдели пет години за разработването на нова система, когато вече са налични крипто решения.


Оттогава Антъни Помплиано, съосновател на Morgan Creek Digital Assets, пусна публикация в Twitter, че “Биткойн вече е наличен”. Габор Гурбак, директор на стратегията за цифрови активи на дъщерното дружество на VanEck, вместо това направи по-дипломатичен отговор:
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

eToro ще издават дебитни карти от 2020 година

На 9-ти декември Business Insider съобщи, че 12 милиона потребители на базираната в Обединеното кралство платформа за търговия с дигитални активи ще могат да изразходват печалбите си чрез дебитна карт...
ДЕК. 10, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай започват да тестват дигиталната си валута заедно с Huawei

Китайската надпревараЧовек, който е близък до въпроса, каза на Caijing, че DCEP, което е името на пилотната криптовалута на страната, е от голямо значение за PBoC. Той проведе срещи на затворени врати...
ДЕК. 9, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финтех филиал на застрахователен гигант с IPO за $500 милиона

Според заявление на F-1 от 2 декември, фирмата се стреми да продаде акции на стойност $500 милиона в своето IPO. Скорошното заявление гласи:   Очакваме, че ще получим нетни постъпления от около $438...
ДЕК. 6, 2019 20:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централната банка на Франция ще тества дигиталната си валута в началото на следващата година

Франсоа Вилрой дьо Галхау, управителят на Банката на Франция, обяви, че те ще започнат да тестват проекта за дигитално евро до края на първото тримесечие на 2020 г., според френската медия Les Echos.Б...
ДЕК. 6, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света