НАЧАЛО Финтех

Федералният резерв на САЩ разкрива нова система за плащания в реално време

АВГ. 6, 2019 20:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Федералният резерв на САЩ разкрива нова система за плащания в реално време

Бордът на Федералния резерв на САЩ официално разкри, че ще стартира услуга за плащания в реално време.

Тази инициатива е насочена към подсилване на платежната инфраструктура в страната.


Силен стимул за подобно развитие е това, че банките все повече търсят криптовалута за глобални плащания в реално време.


Тази новина дойде в официално прессъобщение на 5-ти август. Услугата ще се нарича “FedNow Service”. Освен това, тя ще работи денонощно и ще се опита да създаде система за по-бързи плащания в Съединените щати. Твърди се, че тази нова междубанкова услуга за разплащания в реално време се планира да започне през 2023 или 2024 г. Услугата ще бъде достъпна както за компании, така и за частни лица.


Решението да се замени платежната система на Съединените щати с по-модерна, която работи и в делнични дни, и в почивни дни, става реалност, тъй като големите финансови институции вече започнаха да се занимават с плащания с криптовалути и блокчейн, за да разрешат бърз глобален сетълмент на плащания.


В официалното прессъобщение, Федералният резерв отбелязва, че това ще “доведе до икономически ползи за хората и предприятията, като им осигури по-голяма гъвкавост да управляват парите си и да извършват чувствителни откъм време плащания.


В допълнение към това, бордът на Федералния резерв сега изисква публичен коментар за това как да проектира тази предстояща система за сетълмент на плащания в реално време.


Управителят на Федералния резерв, Лаел Брайнард, отбелязва, че “всеки заслужава една и съща възможност да извършва и получава плащания незабавно и сигурно, както и всяка банка заслужава една и съща възможност да предложи тази услуга на своята общност”.


FedNow ще разреши на банки от всякакъв размер, във всяка общност, в цялата страна, да предоставят плащания в реално време на своите клиенти.


Това, разбира се, е убеждение, което повечето потребители на криптовалути имат отдавна. Окуражаващо е, че Федералният резерв призна, че се нуждае от система за сетълмент на плащания в реално време. 


Крипто общността показа известно объркване по този въпрос. Интересно е защо ФЕД трябва да отдели пет години за разработването на нова система, когато вече са налични крипто решения.


Оттогава Антъни Помплиано, съосновател на Morgan Creek Digital Assets, пусна публикация в Twitter, че “Биткойн вече е наличен”. Габор Гурбак, директор на стратегията за цифрови активи на дъщерното дружество на VanEck, вместо това направи по-дипломатичен отговор:
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Японският гигант Rakuten официално стартира крипто обмена си

Това бе потвърдено в прессъобщение на 19-ти август.В бъдеще разработчиците планират да пуснат приложение за iOS и Android, използването на което ще бъде задължително за депозити и тегления.В прессъобщ...
АВГ. 19, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Exante отварят врати в България - интервю

Той работи като генерален мениджър за българския клон, като преди това е оглавявал отдел търговия във фонд в Обединените арабски емирства и има частна фирма, която се занимава с инвестиционни консулта...
АВГ. 16, 2019 18:10 9 МИН . ЧЕТЕНЕ

Barclays вече не обслужва Coinbase

Barclays, базираната в Лондон глобална банка, вече не работи с крипто обмена Coinbase, съобщиха на CoinDesk източници от индустрията. И докато обменът намери заместник в щатската банка ClearBank, спор...
АВГ. 16, 2019 15:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood получава брокерски лиценз във Великобритания

Robinhood получава зелена светлина от регулаторите в Англия.Базираното в Силиконовата долина приложение за търговия с акции, което наскоро беше оценено от инвеститорите на 7,6 милиарда долара, получи ...
АВГ. 10, 2019 16:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света