НАЧАЛО Финтех

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Президентът и главен изпълнителен директор на Федералната резервна банка на Кливланд разкри подробности за текущите проучвания на ФЕД за потенциален дигитален долар.

 

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че неговият съвет на управителите "изгражда и тества редица DLT платформи, за да да разберат потенциалните им плюсове и минуси."


Тя също така отбеляза инициативи от регионални клонове на Федералния резерв, включително дългогодишното партньорство между Масачузетския технологичен институт (MIT) и Бостън ФЕД, в допълнение към сътрудничеството между клона на ФЕД в Ню Йорк и Банката за международни разплащания.


Въпреки продължаващите проучввания, Местър твърди, че инициативите не "сигнализират за решение на Федералния резерв да приеме такава валута", добавяйки, че всички въпроси, свързани с "финансовата стабилност, пазарната структура, сигурността, поверителността и паричната политика, трябва да бъдат по-добре разбрани."


Местър отбеляза, че пандемията, породена от COVID-19, е довела до значителни смущения в "ключовата инфраструктура" на САЩ, като сектора на плащанията и е довела до големи промени в моделите и обема на вътрешните трансфери.


"Разпространението на COVID-19 засили зависимостта на бизнесите и хората от дигиталните услуги и по-бързата свързаност, тъй като много служители започнаха да работят от вкъщи, а потребителите се насочиха към онлайн пазаруването."


В бъдеще Местър подчерта, че е важно "да се направят необходимите инвестиции, за да се гарантира, че системата за плащания в САЩ ще остане устойчива на фона на екстремни стресови събития, които ще трябва да останат приоритет".


Речта на Местър идва две седмици след като Централната банка на Бахамските острови обяви, че се стреми да стартира CBDC преди всички останали, разкривайки, че това е дигиталната валута "Sand Dollar“, която ще бъде пусната в национален мащаб през октомври.


Много анализатори обаче критикуват перспективите за успех на инициативите за CBDC, като икономистът Джон Вас описва подкрепяните от държавата виртуални валути като "отбранителна поза" срещу заплахите, породени от децентрализираните крипто активи за дългогодишната хегемония на правителствата по отношение на паричната политика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (2)
Ивайло СЕП. 25, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933 Qwerty Yop СЕП. 26, 2020 Дрън-дрън! Губи си времето да чакаш биткойни от тоя сайт! Схемата е друга!
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Африканските фирми за парични преводи процъфтяват, взимайки превес над банките

Тогава пандемията удари. Границите бяха затворени. Автобусите, с които беше изпратил парите си, спряха да се движат."Трябваше да изпратя нещо, дори няколко долара“, каза Такавира, макар че това поняко...
ОКТ. 26, 2020 18:15 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

JPMorgan Chase се включва във финтех надпреварата

Сметката Business Complete Banking включва QuickAccept, вградена функция, която позволява на търговците да извършват плащания с карти за минути и да разполагат със средства в същия ден.Това контрастир...
ОКТ. 23, 2020 22:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дигиталните валути на централните банки могат да са заплаха за Биткойн, според Чанпен Джао

Във видеоинтервю със старшия писател на Fortune Джеф Робъртс той беше попитан как инициативата за дигитален юан на Китайската народна банка ще повлияе на крипто индустрията.Джао отговори, че всеки бло...
ОКТ. 23, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света