НАЧАЛО Регулации

Финансовият регулатор на Великобритания няма да регулира Биткойн

АВГ. 3, 2019 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Финансовият регулатор на Великобритания няма да регулира Биткойн

Британският финансов регулатор, Органът за финансово поведение (FCA), няма да регулира Биткойн.

На 31-ви юли FCA публикува своето финално изявление относно криптовалутите в документ, озаглавен "PS19 / 22: Ръководство за криптовалутите". 


Документът представлява актуализирана версия на консултативен документ относно класа активи, който беше пуснат за първи път за обществен коментар през януари 2019 г. Целта му е да се внесе повече регулаторна яснота по отношение на съществуващите видове дигитални активи.


В документа FCA разглежда основни криптовалути като Биткойн и Етериум като "обменни токени", описвайки ги като видове криптовалути, които "обикновено са децентрализирани и се използват главно като средство за размяна". 


Регулаторът подчерта, че такива дигитални валути не попадат в обхвата на регулатора и са извън неговата компетентност.


 Секюрити токените  и електронните пари са в рамките на регулаторния периметър


От друга страна, два алтернативни вида дигитални активи, включително секюрити токени и ютилити токени, попадат под регулаторния периметър.


Като такива, FCA заяви, че ще регулира тези токени, тъй като те се считат за дигитални активи със специфични функции, които осигуряват права и задължения, подобни на определени инвестиции, като акции или дългови инструменти.


Междувременно, дейностите, включващи ютилити токени, могат да бъдат регулирани, ако при някои обстоятелства отговарят на определението за електронни пари, заяви FCA.


В документа регулаторът също така отбелязва, че някои стабилни монети могат да попаднат в регламента на органа, като все пак добавят, че не всеки стейбълкойн ще отговаря на определението за електронни пари или секюрити токени.


По-рано този месец се съобщи, че FCA подготвя потенциална забрана за продажба на криптовалути, като Биткойн фючърси на инвеститори на дребно.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Плащанията с крипто вече са узаконени в Украйна

Страната стриктно ще спазва международните стандарти за борба с прането на пари (AML).Според ‘Forklog’, членовете на Върховната рада - законодателната ръка на украинското правителство, прие нов закон...
ДЕК. 10, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руската централна банка със силна позиция срещу криптовалутите

Според държавната информационна агенция RIA, финансовата институция разкри вярата си, че "частните криптовалути не могат да бъдат приравнени с фиатни пари и не могат да бъдат законно платежно средство...
ДЕК. 2, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов закон ще позволява на банките да продават Биткойн

Преди това, на банките им беше забранено да предлагат директен достъп до криптовалути, но новият закон за прилагане на четвъртата директива на ЕС за пране на пари ще промени това, според доклад от мес...
НОЕ. 29, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Законите за криптовалутите в Тайланд ще се променят през 2020 г.

Както местният англоезичен информационен бюлетин “Bangkok Post” съобщи на 25-и ноември, регулаторът на Тайланд прекрати дейността на една от най-големите борси. Комисията за ценни книжа и борси (SEC) ...
НОЕ. 28, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света