НАЧАЛО Регулации

Финансовият регулатор на Великобритания няма да регулира Биткойн

АВГ. 3, 2019 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Финансовият регулатор на Великобритания няма да регулира Биткойн

Британският финансов регулатор, Органът за финансово поведение (FCA), няма да регулира Биткойн.

На 31-ви юли FCA публикува своето финално изявление относно криптовалутите в документ, озаглавен "PS19 / 22: Ръководство за криптовалутите". 


Документът представлява актуализирана версия на консултативен документ относно класа активи, който беше пуснат за първи път за обществен коментар през януари 2019 г. Целта му е да се внесе повече регулаторна яснота по отношение на съществуващите видове дигитални активи.


В документа FCA разглежда основни криптовалути като Биткойн и Етериум като "обменни токени", описвайки ги като видове криптовалути, които "обикновено са децентрализирани и се използват главно като средство за размяна". 


Регулаторът подчерта, че такива дигитални валути не попадат в обхвата на регулатора и са извън неговата компетентност.


 Секюрити токените  и електронните пари са в рамките на регулаторния периметър


От друга страна, два алтернативни вида дигитални активи, включително секюрити токени и ютилити токени, попадат под регулаторния периметър.


Като такива, FCA заяви, че ще регулира тези токени, тъй като те се считат за дигитални активи със специфични функции, които осигуряват права и задължения, подобни на определени инвестиции, като акции или дългови инструменти.


Междувременно, дейностите, включващи ютилити токени, могат да бъдат регулирани, ако при някои обстоятелства отговарят на определението за електронни пари, заяви FCA.


В документа регулаторът също така отбелязва, че някои стабилни монети могат да попаднат в регламента на органа, като все пак добавят, че не всеки стейбълкойн ще отговаря на определението за електронни пари или секюрити токени.


По-рано този месец се съобщи, че FCA подготвя потенциална забрана за продажба на криптовалути, като Биткойн фючърси на инвеститори на дребно.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Първото крипто IPO, регистрирано със SEC, вече е реалност

INX токени ще бъдат регистрирани в SEC.Платформата за търговия с криптовалути INX планира да събере до 130 милиона долара чрез първоначално публично предлагане на ценни книжа (IPO), регистрирано в аме...
АВГ. 22, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американска делегация ще посети Швейцария, за да обсъди крипто и Libra

САЩ искат да изпратят делегация от членове на Камарата на представителите в Швейцария, за да обсъдят криптовалутите. Това се случва в момент, когато САЩ се стремят да се справят с крипто регулациите, ...
АВГ. 22, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите трябва да се регулират като SWIFT

В интервю за Squawk Box на CNBC Помпео беше попитан как трябва да се регулира Libra на Facebook или Биткойн.Той имаше следното да каже:Моята мисъл е следната: ние трябва да използваме същата рамка, ко...
АВГ. 22, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия трябва да обосновaт забраната за криптовалути до 2 седмици

Съдия: RBI не отговаря правилно на представителствотоВ последното заседание на текущо изслушване на действията на Резервната банка на Индия (RBI) на 21 август, съдът постанови, че служителите не отгов...
АВГ. 21, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света