НАЧАЛО Регулации

FCA налага регулации върху 18 локални бизнеса за търговия с криптовалути

ЯНУ. 1, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
 FCA налага регулации върху 18 локални бизнеса за търговия с криптовалути

Финансовият надзорен орган на Обединеното кралство, Financial Conduct Authority (FCA) , разкри, че разследва 18 компании за използване на криптовалути, съобщи местната медия Telegraph на 29 декември.


В отговор на искането за свобода на информацията (FOI) от изданието, FCA заяви, че закриха по-голямата част от своите разследвания на фирми, свързани с криптовалути, от май миналата година.

От общо 67 такива разследвания, разкриха, че 49 приключват или чрез издаване на предупреждение на замесените или признаване, че няма достатъчно доказателства в подкрепа на подозренията на длъжностните лица.

Статистиката беше точна от 12 ноември, добави FOI отговорът. Поради продължаващия характер на производството, FCA отказа да споменава каквато и да е идентифицираща информация за останалите 18 цели на неговата проверка.

Понастоящем Обединеното кралство е в разгара на вътрешната криптовалутна икономика. Както бе съобщено, желанието на законодателите да възприемат някаква твърда позиция по отношение на индустрията се сблъсква с опозиция от източници, свързани с криптовалута, както пряко, така и косвено.


През октомври, доклад на British Business Federation Authority оспори, че „лошото регулиране е по-зле, отколкото никаква регулация“, описвайки настоящите усилия на правителството като „глупав подход“.

Този месец видя данъчните власти да пуснат първото въплъщение на криптовалутни данъчни съвети за частни инвеститори, като сходни правила за бизнеса ще дойдат по-късно. Според медията Sky News, над 300 лица свързани с крипто преустановяват дейността си във Великобритания през 2018 година.

В същото време неотдавнашно проучване на общественото мнение откри силна осведоменост за криптовалутите като биткойн (BTC) сред потребителите на Великобритания.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канада представя три възможни регламента за криптовалутите в комисията за борба с прането на пари

По-рано тази седмица Канадската комисия по финанси проведе среща и обсъди ролята на криптовалутите. Като част от редовните си срещи, както се изисква от Закона за пране на пари и финансиране на терори...
НОЕ. 19, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хонконг ще разширят мигрантската си политика за да приемат повече DLT и финтех специалисти

Новата правителствена инициатива в Хонконг се стреми да привлече професионалисти в DLT, като опрости имиграционната политика, съобщи прессъобщението, публикувано на 28 август. В четвъртък правителство...
СЕП. 2, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Министерството на вътрешните работи в Русия предлага криминализиране на нерегистрирано ползване на крипто

Според руското министерство на вътрешните работи се предвижда установяване на наказателна отговорност за нерегистрирани крипто операции, съобщиха местната медия Известия на 23 август. Според документи...
АВГ. 25, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Австралия въвежда регулации срещу криптовалутните обмени

Австралийският обмен на криптовалути трябва да спазва новите правила за “борба с прането на пари” от 3 април, потвърди правителството. Според нова информация налична на официалния уебсайт на “Австрали...
АПР. 3, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света