НАЧАЛО Регулации

FCA налага регулации върху 18 локални бизнеса за търговия с криптовалути

ЯНУ. 1, 2019 20:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 FCA налага регулации върху 18 локални бизнеса за търговия с криптовалути

Финансовият надзорен орган на Обединеното кралство, Financial Conduct Authority (FCA) , разкри, че разследва 18 компании за използване на криптовалути, съобщи местната медия Telegraph на 29 декември.


В отговор на искането за свобода на информацията (FOI) от изданието, FCA заяви, че закриха по-голямата част от своите разследвания на фирми, свързани с криптовалути, от май миналата година.

От общо 67 такива разследвания, разкриха, че 49 приключват или чрез издаване на предупреждение на замесените или признаване, че няма достатъчно доказателства в подкрепа на подозренията на длъжностните лица.

Статистиката беше точна от 12 ноември, добави FOI отговорът. Поради продължаващия характер на производството, FCA отказа да споменава каквато и да е идентифицираща информация за останалите 18 цели на неговата проверка.

Понастоящем Обединеното кралство е в разгара на вътрешната криптовалутна икономика. Както бе съобщено, желанието на законодателите да възприемат някаква твърда позиция по отношение на индустрията се сблъсква с опозиция от източници, свързани с криптовалута, както пряко, така и косвено.


През октомври, доклад на British Business Federation Authority оспори, че „лошото регулиране е по-зле, отколкото никаква регулация“, описвайки настоящите усилия на правителството като „глупав подход“.

Този месец видя данъчните власти да пуснат първото въплъщение на криптовалутни данъчни съвети за частни инвеститори, като сходни правила за бизнеса ще дойдат по-късно. Според медията Sky News, над 300 лица свързани с крипто преустановяват дейността си във Великобритания през 2018 година.

В същото време неотдавнашно проучване на общественото мнение откри силна осведоменост за криптовалутите като биткойн (BTC) сред потребителите на Великобритания.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Monero, Zcash, Dash и Augur се Свалят от Coincheck

Японската борса Coincheck потвърди, че сваля три по-анонимни монети: monero, dash и zcash. Монетата на Augur също ще бъде премахната следващия месец. Обменът направи това решение, след като получи нар...
МАЙ. 19, 2018 20:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Законопроект за криминализиране на промяната на блокчейн данните

Два законопроекта, подадени към щатският законодател на Мичиган, биха направили така, че да е престъпление, когато нелегално се променят блокчейн записите. Един от двата законопроекта, представени по-...
ЮНИ. 14, 2018 21:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Резервната банка на Индия настоява Върховният съд да регулира крипто

Индийската централна банка, РБИ (Резервната банка на Индия), призова Върховния съд на страната да регулира криптовалутите, съобщиха от Financial Express на 21 юли. През април тази година РБИ обяви, че...
ЮЛИ. 23, 2018 09:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Конгресът на САЩ иска от Facebook да прекрати разработването на крипто проекта Libra

В официалното им писмо се посочва, че трябва да се преустанови развитието на проекта.Според писмото, изпратено от представители на Конгреса, основната им цел е криптовалутата Libra и портфейла Calibra...
ЮЛИ. 4, 2019 16:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света