НАЧАЛО Крипто Крими

ФБР очертават ключовите характеристики на ICO измамите

ФЕВ. 19, 2019 20:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 ФБР очертават ключовите характеристики на ICO измамите

Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) очертаха това, което сметнаха, че са постоянните нишки, протичащи чрез измамни ICO схеми. Перспективата на ФБР бе споделена в интервю с холандската финансова медия „Paypers” на 19-и февруари.


Според ФБР, ключовите стратегии на измамите включват погрешно представяне на професионалния опит на директорите им, измислено фалшиво впечатление за това, колко голяма е тя в индустрията и нереалистични обещания за бъдеща възвращаемост на токените:
Подобно на всеки инвестиционен продукт, нивата на възвръщаемост никога не могат да бъдат гарантирани и ако звучи прекалено добре, за да е истина, то вероятно е.

ФБР предупреди инвеститорите да извършват надлежна проверка по всяка схема и лицата, които стоят зад нея, и да се оглеждат за субекти, които изглежда са базирани ексклузивно на интернет, където физически адрес или контакт е трудно или невъзможно да се получи.

Бюрото също съветва инвеститорите да са наясно към коя юрисдикция е регистрирано предложението (ако изобщо е регистирано) и към кои закони и подзаконови актове подлежи.

Обществеността може да се възползва от системата BrokerCheck на Финансовия регулаторен орган (FIRA) за проверка на самоличността и регистрационния статут на субектите, съобщи ФБР. Като се има предвид, че дори добре познатите криптовалути и продукти могат да носят повишен риск от волатилност поради зараждащия се ръст на индустрията, ФБР препоръчва на потенциалните инвеститори да инвестират само това, което могат да си позволят да загубят.

По отношение на легитимните бизнес оператори на платформи като борси за виртуални валути или криптомати, ФБР отбеляза, че мрежата за прилагане на финансовите престъпления и множество федерални окръжни съдилища считат такива субекти като изисквания за регистрация.


Следователно се смята, че липсата на надлежно регистриране се счита за нарушение на федералните закони за предаване на пари.


С поглед към бъдещето, ФБР повтори позицията на Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), според която огромно количество ICO на стейбълкойн трябва да се класифицира като ценни книжа и че, като се има предвид нарастващото разпространение на такива активи, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи от повишените рискове от измами.

Както вече беше съобщено, ФБР отчита най-големия брой искания за информация на правоохранителните органи, изпратени на швейцарската крипто борса ShapeShift, през миналата година.

През юни 2018, Бюрото разкри, че има 130 текущи крипто-свързани случая, като продажбите на наркотици в тъмната мрежа са особено тревожни. Въпреки това, те характеризират сектора като отчитащ само „малка част“ от дейностите на ФБР като цяло.

Миналата година, SEC се опита да обучи инвеститорите чрез създаването на имитационен уебсайт на ICO, който привлича посетители с „твърде добра, за да бъде истинска инвестиционна възможност“.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Изтекли са имейл адресите на 3.1 милиона потребители на CoinMarketCap

Информацията излезе наяве, след като бе установено, че хакнатите имейл адреси се търгуват и продават онлайн на различни хакерски форуми. Всичко това е разкрито от Have I Been Pwned, уебсайт, посветен ...
ОКТ. 23, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света