НАЧАЛО Крипто Крими

ФБР изискват от потребителите на QuadrigaCX да предоставят информация

ЮНИ. 5, 2019 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 ФБР изискват от потребителите на QuadrigaCX да предоставят информация

ФБР призова бившите потребители на QuadrigaCX да предоставят информация за взаимоотношенията им с борсата в официално съобщение, публикувано на 3-ти юни.


По-рано тази година, QuadrigaCX подаде молба за защита на кредиторите, след като неочакваната смърт на основателя ѝ остави повече от 145 милиона долара във фондове, които са недостъпни.

Съобщението на ФБР гласи, че от хората, които са загубили средства поради неплатежоспособността на въпросната борса, се изисква да попълнят въпросник, в който да се доуточнят различни подробности свързани с предоставените от тях лични данни на платформата:

Ако имате въпроси или притеснения относно вашата сметка в QuadrigaCX или ако смятате, че сте жертва на посегателство срещу вас, моля попълнете въпросника. Въз основа на предоставените отговори можете да се свържете с ФБР и да поискате да предоставите допълнителна информация. 

Въпросите са свързани с потребителските имена на хората и с това дали имат достъп до адресите на горещите портфейли на борсата, и старите идентификатори на транзакции. Също така се пита дали респондентите са предоставили идентифицирaща информация на борсата и какви средства държат в тяхната сметка.

ФБР отбелязва, че тези, които отговарят на проучването, могат да бъдат помолени за допълнителна информация, която може да бъде полезна в разследването.

Нов доклад на одиторската компания EY от "Голямата четворка" обобщи активите и дълговете на голямата канадска крипто борса, и нейните дъщерни дружества, показвайки, че Quadriga има активи от около $20,8 милиона и $160 милиона в пасиви към 12-ти април 2019 г.

Към доклада има и обвинителен акт от 30-ти април на двама души за множество обвинения - банкови измами и опериране с нелицензирани парични предаватели. Той показа явна връзка с потайните банкови услуги, които бяха използвани в две скорошни високопрофилни крипто борси, една от които е QuadrigaCX.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Лош съвет води до загубата на 1,000 биткойна и множество арести

Полицейското дуо Нгуен Куок Дунг и Нгуен Анх Туан са били наети от частен детектив, за да проследят местонахождението на бизнесмен, обвинен, че е дал грешни бизнес съвети, които са довели до загуба на...
НОЕ. 30, 2021 08:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Три години затвор за оператор на нелицензиран обмен на Биткойн в САЩ

Той се съгласи да му бъдат иззети различни активи, включително иззета криптовалута.Оператор на Биткойн обмен е осъден на 3 години затворМинистерството на правосъдието на САЩ (DOJ) обяви в четвъртък, ч...
НОЕ. 22, 2021 14:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година

Според последния доклад за криминално разследване на IRS тази цифра представлява 93% от активите, конфискувани от данъчните органи през последната година.Агенцията за събиране на данъци смята, че може...
НОЕ. 19, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Жертвите на BitConnect ще бъдат обезщетени

Правителството на САЩ получи одобрение от съда да ликвидира приходи от измамa на стойност $56 милиона на BitConnect, за да компенсира жертвите, според прессъобщение от 16-ти ноември, публикувано от Ми...
НОЕ. 17, 2021 10:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света