НАЧАЛО Крипто Крими

Фалшиви QR кодове за Биткойн крадат парите на потребителите

МАР. 30, 2020 16:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Фалшиви QR кодове за Биткойн крадат парите на потребителите

Мрежа от злонамерени генератори на QR кодове открадна повече от $40 000 от потребителите на Биткойн (BTC) в рамките на един месец.

Най-малко девет фалшиви генератора на Биткойн -QR кодове бяха забелязани през последните седмици, като изследователят по сигурността Хари Денли първи публикува в Twitter, че на 22-ри март е идентифицирал два домейна, хостващи фалшиви приложения за QR код.

По-късно Денли идентифицира седем други домейна, споделящи същия интерфейс - предполагайки, че всички те са създадени от един и същ разработчик.

Фалшиви генератори на QR кодове за Биткойн крадат над 7 BTC


Зловредните програми обещават да превърнат Биткойн адреса на потребителя в QR код, като твърдят, че елиминират риска потребителят да загуби средствата си в резултат на грешки при въвеждане или споделяне на адреса си - услуга, предлагана от всеки популярен блок изследовател и повечето приложения за мобилни портфейли.

QR кодът, генериран от програмите, винаги е един и същ адрес - отклонявайки средствата на жертвите към разработчиците на злонамерена програма. Предполагаемите QR генератори съответстват на пет различни портфейла, които са усвоили повече от седем BTC, вероятно от жертвите на приложенията.

Зловредните уебсайтове са bitcoin-barcode-generator.com, bitcoinaddresstoqrcode.com, bitcoins-qr-code.com, btc-to-qr.com, create-bitcoin-qr-code.com, free-bitcoin-qr-codes.com, freebitcoinqrcodes.com, qr-code-bitcoin.com и qrcodebtc.com.

„Ускорители на транзакции с Биткойн“ натрупват 17,6 BTC


Уебсайтовете са хоствани от три различни сървъра, които заедно хостват приблизително 450 други сайта, които изглеждат схематични - всички свързани с ключови думи за коронавирус, Gmail и различни криптовалути.

Сред сайтовете има няколко предполагаеми „ускорители на транзакции с Биткойн“, които твърдят, че ускоряват трансферите в BTC в замяна на 0,001 BTC. BTC адресите, свързани с предполагаемите „ускорители“, са усвоили повече от 17,6 BTC - взимайки близо $110 000.

Крипто измами се възползват от страховете покрай коронавируса


Опортюнистичните измамници се стремят да извлекат полза от пандемията от COVID-19 - като окръжните регулатори на Обединеното кралство, Тексаския държавен съвет за ценни книжа и Американската комисия за търговия на стокови фючърси, издаващи предупреждения за разпространението на крипто измами свързани с коронавирус през последната седмица.

Неотдавнашни измами също се представиха за Световната здравна организация в опит да усвоят дарения, приемайки формата на приложения за проследяване на разпространението на коронавирусa.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Във Филипините проследяват използването на криптовалути от терористите

Според доклада, разкрит на 20-ти май, средствата подпомагат финансирането на регионални терористични групи като Джемаа Аншарут Далаух и Моджахидския Източен Тимур в Минданао.   Пране на токени ...
МАЙ. 22, 2020 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Увеличение на обема на търговия с Биткойн в тъмната мрежа

Това беше разкрито от неотдавнашен доклад на Crystal Blockchain, фокусиран върху използването на BTC от субекти, работещи на тъмната мрежа или чрез миксери.В действителност това беше по-малък брой BTC...
МАЙ. 20, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX изправен срещу дело за пране на пари, рекет, манипулация на крипто пазарите и още

Обвиненията бяха направени в ново дело от BMA LLC в северния районен съд в Калифорния на 16-ти май. Обвинена е бащината компания на BitMEX - HDR Global Trading - и най-висшестоящите изпълнителни лица ...
МАЙ. 19, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Суперкомпютри в Европа стават жертва на криптоджакинг

ZDNet докладва, че редица европейския организации със суперкомпютри са били таргетирани от криптоджакъри.  Според изследователя по киберсигурност Крис Доман, ‘подобен код на малуера’ индикира, че тези...
МАЙ. 18, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света