НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Facebook ще стартира фокусирана върху плащания криптовалута

МАЙ. 26, 2019 10:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Facebook ще стартира фокусирана върху плащания криптовалута

Facebook планира да стартира собствена криптовалута, фокусирана върху плащанията, “Globalcoin“ през 2020 г.


Така твърди доклад на BBC, публикуван на 24-ти май.

BBC съобщи че тестовете за предстоящата дигитална валута се планират да се проведат до края на 2019 г.

В моментa името на токенa е Globalcoin, но след завършването на проекта е възможно то да бъде променено.

Според BBC, Марк Зукербърг се срещна с губернатора на Bank of England Марк Карни миналия месец, за да обсъдят перспективите и рисковете, свързани със стартирането на криптовалута.

Освен това фирмата се е консултирала със служителите на Министерството на финансите на Съединените щати по оперативни и регулаторни въпроси. По-специфично по отношение на процедурите за проверка на самоличността и смекчаване на рисковете от пране на пари, твърди BBC.

В докладът също така се отбелязват продължаващите дискусии на Facebook със световния доставчик на платежни услуги Western Union, за който се твърди, че е част от изследванията за предоставяне на достъпни услуги за парични преводи.Предстоящата криптовалута на гиганта на социалните медии ще се стреми да прекъсне или изцяло да заобиколи банковите мрежи, да премахне финансовите бариери и да намали потребителските разходи.


За да реализира своята крипто-платежна мрежа, компанията ще трябва да си сътрудничи с банки и брокери по целия свят, за да получи достъп до услугите за обмяна на валута фиат on-ramping.

Това привидно е мотивацията зад новосъздадената финтех фирма Libra Networks LLC, регистрирана в Женева по-рано този месец.

Facebook съобщава, че търси да набере $ 1 милиард за проекта от Visa и MasterCard и също така се е срещнал с Тим Дрейпър, за да обсъди потенциални инвестиции.

Наскоро стана ясно, че основателят на Facebook потърси консултацията на близнаците Уинкълвос, за потенциално включване на токена в списъка с криптовалути на борсата Gemini. Като се има предвид обаче, ожесточената съдебна битка между двете страни за това от кого идва идеята за социалната мрежа, това партньорство изглежда малко вероятно.


Също така се появиха и слухове за предполагаемо добавяне на токена в базата на Coinbase. Едно такова изброяване на някоя голяма борса е изключително важно и може да бъде нужния тласък, който да даде летящ старт на проекта.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (200)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето какво може да следва за Биткойн, Етериум и Solana

Псевдонимният крипто анализатор Pentoshi пише на своите 475,500 последователи в Twitter, че макар да е с мечи възгледи за BTC, той очаква активът да отскочи, преди да продължи своята корекция.“BTC. [П...
ЯНУ. 19, 2022 17:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои криптовалути отбелязаха най-големи печалби през 2021 г.?

2022 година започна с обща пазарна капитализация от $2.2 трилиона. И все пак разговорите за инфлационен натиск и покачване на лихвите удариха силно, което предизвика разпродажба, която избута капитали...
ЯНУ. 19, 2022 12:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance унищожи над 1.68 милиона BNB при последното си изгаряне

Изгорените токени струват близо $800 милиона по текущи цени, но действителната сума в долари на изгарянето не е известна, тъй като Binance наскоро внедри нова система за изгарянето на BNB.До миналия м...
ЯНУ. 19, 2022 11:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Cardano достигна 3-седмичен максимум

Цената на ADA, родната криптовалута на блокчейна Cardano, се покачи до дневен връх от $1.63 в понеделник, най-високата си стойност от 27-ми декември, според данни от CoinMarketCap.Оттогава токенът лек...
ЯНУ. 19, 2022 10:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света