НАЧАЛО Други

Facebook ще създадат "най-използвания продукт в крипто пространството"

ДЕК. 7, 2018 19:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Facebook ще създадат "най-използвания продукт в крипто пространството"

Антъни Помплиано от Morgan Creek заяви, че в противоречие с очакванията на някои хора от блокчейн пространството, Facebook в крайна сметка ще изгради "най-използвания продукт в крипто".


В отговор на tweet от основателя на The Block Майк Дудас информира, че Facebook наема блокчейн инженери без ясно определена роля или цел за тях.

Помплиано заяви, че въз основа на резултатите от разработката, скалирането и внедряването на Facebook, той очаква, че е само въпрос на време, преди компанията да се издигне, за да започне своята доминация в крипто пространството.

https://twitter.com/mdudas/ status /1070495232825929729

Скептични гласове


През август бе съобщено, че източниците на Facebook намекват, че гиганта на социалните медии може би планират да изградят проект за криптовалута в мрежата на Stellar като първо задание на тайнствения им блокчейн отдел. Въпреки, че Facebook категорично отрече тези доклади, все още не е ясно върху какво точно ще работи екипа за развитие на блокчейн на компанията.

Междувременно, Facebook продължи да набира блокчейн разработчици, разширявайки своя екип. Ръководителят Дейвид Маркъс наскоро подаде оставка от длъжността си в борда на директорите на Coinbase, цитирайки нов конфликт на интереси, подхранвайки спекулациите, че компанията наистина планира да стартира проект за криптовалути, който би бил безпрецедентен по отношение на потенциалната скала предлагана от достъпа на +2 милиарда потребители на Facebook. Други обаче вярват, че Facebook просто се присъединява към Sil icon Valley и всъщност няма някакъв добре дефиниран или работещ проект за внедряване на крипто.

Според това мислене, работата в блокчейн отдела на Facebook представлява усилване, което не води до риск от действително изграждане и пускане на продукт, който да успее или да се провали на свободния пазар.

Помплиано залага на Фейсбукtron g>


Помплиано от друга страна вярва, че Facebook са събрали екип, който има твърде много таланти и опит, за да не бъде взет насериозно. Според него Facebook вече доказа, че има способността да изпълни най-амбициозните продукти и да осигури несравним растеж на потребителска си база.

В докладът на Cheddar през май 2018 година се твърди, че Facebook се интересува от разработването на платформа за родна криптовалута, за да помогне на масивната потребителска база да извършва транзакции без да използва подкрепена от държавата валута. При отсъствието на потвърждение от страна на компанията, остава да се види какви са технологичните виждания на Facebook.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света