НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Facebook са почти готови с тяхната Whatsapp криптовалута

МАР. 2, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Facebook са почти готови с тяхната Whatsapp криптовалута

Както по-рано се съобщи, facebook работи по криптовалута и е достигнал високо ниво на напредък със създаването на стейбълкойн, който ще се базира на приложението за съобщения Whatsapp.


Това стана очевидно, тъй като Facebook вече се е консултирал с няколко крипто борси относно възможността за добавянето на криптовалутата след стартирането ѝ.

Според вътрешна информация, компанията вече има 50 инженери, които работят по техния блокчейн проект, за да преминат към тази крипто мечта. Екипът на Chainspace наскоро се присъедини към блокчейн екипа и очевидно много други професионалисти вече се присъединиха към него.

Предложената криптовалута трябва да бъде фиксирана към долара, така че тя да бъде надеждно средство за извършване на трансгранични плащания, без да се притеснявате за промяната в стойността, когато изпращате пари на приятели и семейство чрез Whatsapp. Компанията също така планира да достигне до потребителите в трите големи мрежови платформи Whatsapp, Instagram и Facebook Messenger, за да достигне милиарди потребители по целия свят.

Проектът все още е потаен, след като не всички служители разполагат с информация, що се отнася до напредъка на проекта, което е малко тревожно, защото не е ясно защо са наложени такива ограничения.

Очевидно не само Facebook работи върху криптовалута. Гигантът за съобщения Telegram също работи по проект за криптовалута, за да достигне до над 300 милиона потребители в световен мащаб.


Тяхното участие в революцията на блокчейн едва ли е изненада, тъй като технологиите, които стоят в основата на техните проекти, постепенно стават ненужни.


Facebook трябва да създаде нещо, което ще бъде огромна конкуренция в индустрията, което може би е причината да запази тайната на проекта. Като основател на Morgan Creek, Антъни Помплиано с право каза:

Ако Facebook изгражда стейбълкойн за WhatsApp, това е по-малко за криптовалутите и повече за изграждането на глобално доминиращ продукт, който променя начина, по който милиардите живеят.

Макар че много компании вече са изградили криптовалути, тези на Facebook изглежда са голяма работа заради огромното си влияние като мрежова компания. Освен проекта за криптовалута, компанията иска да използва силата на блокчейн, за да революционизира събирането и споделянето на данни за милионите си потребители по целия свят.


Въпреки че не е сигурно кога ще бъде стартирана криптовалутата на Facebook, неизбежният въпрос е коя от борсите, към която се обръща компанията, ще добави актива и кога. Изглежда, че потребителите на Whatsapp са на път да бъдат въведени в свят на безкрайни възможности с пускането на този стейбълкойн.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Може ли Етериум да достигне $12,000 този цикъл?

 Сега анализаторите се обърнаха към графиките, за да се опитат да използват технически анализ, за ​​да определят къде според тях може да се озове цената на актива през следващите месеци. С остава...
ОКТ. 23, 2021 12:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Аржентина вече можеш да си купиш апартамент с Shiba Inu (SHIB)

Candoli Propiedades, аржентинска агенция за недвижими имоти в Санта Клара дел Мар, град, разположен на атлантическото крайбрежие на Буенос Айрес, обяви, че сега приема токена, вдъхновен от японската п...
ОКТ. 23, 2021 11:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света