НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Facebook са почти готови с тяхната Whatsapp криптовалута

МАР. 2, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Facebook са почти готови с тяхната Whatsapp криптовалута

Както по-рано се съобщи, facebook работи по криптовалута и е достигнал високо ниво на напредък със създаването на стейбълкойн, който ще се базира на приложението за съобщения Whatsapp.


Това стана очевидно, тъй като Facebook вече се е консултирал с няколко крипто борси относно възможността за добавянето на криптовалутата след стартирането ѝ.

Според вътрешна информация, компанията вече има 50 инженери, които работят по техния блокчейн проект, за да преминат към тази крипто мечта. Екипът на Chainspace наскоро се присъедини към блокчейн екипа и очевидно много други професионалисти вече се присъединиха към него.

Предложената криптовалута трябва да бъде фиксирана към долара, така че тя да бъде надеждно средство за извършване на трансгранични плащания, без да се притеснявате за промяната в стойността, когато изпращате пари на приятели и семейство чрез Whatsapp. Компанията също така планира да достигне до потребителите в трите големи мрежови платформи Whatsapp, Instagram и Facebook Messenger, за да достигне милиарди потребители по целия свят.

Проектът все още е потаен, след като не всички служители разполагат с информация, що се отнася до напредъка на проекта, което е малко тревожно, защото не е ясно защо са наложени такива ограничения.

Очевидно не само Facebook работи върху криптовалута. Гигантът за съобщения Telegram също работи по проект за криптовалута, за да достигне до над 300 милиона потребители в световен мащаб.


Тяхното участие в революцията на блокчейн едва ли е изненада, тъй като технологиите, които стоят в основата на техните проекти, постепенно стават ненужни.


Facebook трябва да създаде нещо, което ще бъде огромна конкуренция в индустрията, което може би е причината да запази тайната на проекта. Като основател на Morgan Creek, Антъни Помплиано с право каза:

Ако Facebook изгражда стейбълкойн за WhatsApp, това е по-малко за криптовалутите и повече за изграждането на глобално доминиращ продукт, който променя начина, по който милиардите живеят.

Макар че много компании вече са изградили криптовалути, тези на Facebook изглежда са голяма работа заради огромното си влияние като мрежова компания. Освен проекта за криптовалута, компанията иска да използва силата на блокчейн, за да революционизира събирането и споделянето на данни за милионите си потребители по целия свят.


Въпреки че не е сигурно кога ще бъде стартирана криптовалутата на Facebook, неизбежният въпрос е коя от борсите, към която се обръща компанията, ще добави актива и кога. Изглежда, че потребителите на Whatsapp са на път да бъдат въведени в свят на безкрайни възможности с пускането на този стейбълкойн.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Графиката на XRP в момента е много близка до тази на бичия пазар от 2017-та година

Техническият трейдър, известен в бранша като Magic, казва на своите 31,000 последователи, че текущата графика на XRP отразява ценовото действие на алткойна още в края на 2017 г. XRP за кратко преми...
ФЕВ. 16, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавят фючърси на NEO с до 50x ливъридж

Съгласно съобщението, публикувано на 16 февруари, фючърсите NEO / USDT ще стартират на 17 февруари и търговците ще могат да избират ливъридж между 1x и 5 0x . Таксите, които борсата налага на сдел...
ФЕВ. 16, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кой забравен алткойн може и да е на път да възкръсне

TraderXO пише в Twitter, че NEO може да избухне и да мине по пътя на растежa на Етериум през 2020 г. ETH започна годината от $130 и към момента на писане е $270  - увеличение от 107%.NEO, конкур...
ФЕВ. 16, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Chainlink поставя нови рекорди и не губи инерция

LINK публикува огромни печалби през последните няколко месеца с безумния си импулс, който му позволи да задава нови максимуми за всички времена.Този импулс не показва никакви признаци за забавяне и ан...
ФЕВ. 16, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света