НАЧАЛО Други

Facebook отрича партньорство със Stellar

АВГ. 11, 2018 14:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Facebook отрича партньорство със Stellar

Facebook съобщи, че отказва да влезе в разговори със Stellar (XLM), Cheddar съобщи 10-ти август.Business Insider съобщи, че Facebook и Stellar обмислят потенциално партньорство за изграждането на Facebook вариант на Stellar блокчейн.


Говорител на Facebook съобщи на Cheddar, че компанията "не е ангажирана с каквито и да било дискусии със Stellar и ние не обмисляме изграждането на технологията им".


Изявлението беше направено в отговор на доклада на Business Insider, че двете компании са обсъдили потенциален форк  от главната мрежа на Stellar като част от своята блокчейн инициатива. Източници от Stellar съобщиха пред Business Insider, че "би било смислено Facebook да записва транзакциите за плащания в разпределена книга като Stellar".

Докато новините относно сътрудничеството на Facebook със Stellar са под въпрос, социалната мрежа направи някои стъпки, за да приеме блокчейн технология. Миналия месец Еван Ченг, директор по инженерство на Facebook, се премести в наскоро създадения блок-екип на компанията. Първоначалният екип бе създаден през май от Дейвид Маркъс, ръководител на приложението Messenger на Facebook, за да проучи възможните приложения за DLT (разпределена счетоводна книга).

Създаването на блокчейн екипа бе последван от по-широко разтърсване на продуктовия екип на Facebook, което доведе до създаването на три отдела: група "семейство от приложения", "централни продуктови услуги" и "нова платформа и инфраструктура". "

По-късно този месец анонимни източници, запознати с "плановете на Facebook", казаха на Cheddar, че Facebook "проучва" създаването на собствена криптовалута в приложението, въпреки че е забранила крипто рекламите на платформата по-рано тази година. Facebook забрани крипто рекламите под клауза, забраняваща реклами за "финансови продукти и услуги, често свързани с подвеждащи или измамни промоционални практики".

Stellar е създадена в началото на 2014 г. като платежна технология, изградена върху протокола Ripple, въпреки че оттогава е претърпяла значителни промени. През юли Stellar получи сертификат за съответствие със Шариа в областта на паричното преобразуване и токинизацията на активи. Това означава, че Stellar ще може да подобри своята екосистема в региони, където дейността в областта на финансовите услуги изисква спазване на принципите на ислямското финансиране.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света