НАЧАЛО Други

Facebook отрича партньорство със Stellar

АВГ. 11, 2018 14:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Facebook отрича партньорство със Stellar

Facebook съобщи, че отказва да влезе в разговори със Stellar (XLM), Cheddar съобщи 10-ти август.Business Insider съобщи, че Facebook и Stellar обмислят потенциално партньорство за изграждането на Facebook вариант на Stellar блокчейн.


Говорител на Facebook съобщи на Cheddar, че компанията "не е ангажирана с каквито и да било дискусии със Stellar и ние не обмисляме изграждането на технологията им".


Изявлението беше направено в отговор на доклада на Business Insider, че двете компании са обсъдили потенциален форк  от главната мрежа на Stellar като част от своята блокчейн инициатива. Източници от Stellar съобщиха пред Business Insider, че "би било смислено Facebook да записва транзакциите за плащания в разпределена книга като Stellar".

Докато новините относно сътрудничеството на Facebook със Stellar са под въпрос, социалната мрежа направи някои стъпки, за да приеме блокчейн технология. Миналия месец Еван Ченг, директор по инженерство на Facebook, се премести в наскоро създадения блок-екип на компанията. Първоначалният екип бе създаден през май от Дейвид Маркъс, ръководител на приложението Messenger на Facebook, за да проучи възможните приложения за DLT (разпределена счетоводна книга).

Създаването на блокчейн екипа бе последван от по-широко разтърсване на продуктовия екип на Facebook, което доведе до създаването на три отдела: група "семейство от приложения", "централни продуктови услуги" и "нова платформа и инфраструктура". "

По-късно този месец анонимни източници, запознати с "плановете на Facebook", казаха на Cheddar, че Facebook "проучва" създаването на собствена криптовалута в приложението, въпреки че е забранила крипто рекламите на платформата по-рано тази година. Facebook забрани крипто рекламите под клауза, забраняваща реклами за "финансови продукти и услуги, често свързани с подвеждащи или измамни промоционални практики".

Stellar е създадена в началото на 2014 г. като платежна технология, изградена върху протокола Ripple, въпреки че оттогава е претърпяла значителни промени. През юли Stellar получи сертификат за съответствие със Шариа в областта на паричното преобразуване и токинизацията на активи. Това означава, че Stellar ще може да подобри своята екосистема в региони, където дейността в областта на финансовите услуги изисква спазване на принципите на ислямското финансиране.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор продължават да купуват по време на спада

Новото допълнение към BTC резервите на Ел Салвадор беше обявено от президента Наиб Букеле, който потвърди, че покупката на 410 BTC е извършена срещу $15 милиона, поставяйки цената на приблизително $36...
ЯНУ. 23, 2022 12:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света