НАЧАЛО Други

Facebook наемат служители за блокчейн екипа си

ДЕК. 10, 2018 17:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Facebook наемат служители за блокчейн екипа си

Facebook наемат персонал


Социалният медиен гигант вече има пет отворени работни места за блокчейн таланти в Менло Парк, Калифорния, в областта на информационните науки, софтуерното инженерство и маркетинга.

Докато евентуалните планове на фирмата за блокчейн все още не са разкрити, рекламите на тяхната страница за кариери гласят, че крайната цел е да се помогне на "милиарди хора с достъп до неща, които те нямат". Освен това цитира "справедливи финансови услуги , нови начини за спестяване или нови начини за споделяне на информация", като някои потенциални случаи на използване на технологиите.

Facebook основа блокчейн екипа си през май, с обявената цел да изследва нововъзникващите технологии. Екипът се ръководи от Дейвид Маркъс, който преди това работеше като вицепрезидент на компанията в отдела за приложения Messenger. През юни фирмата назначи един от старшите си инженери, Еван Ченг, като първи "директор на блокчейн инженерство".

В рекламите, Facebook казват, че блокчейн отдела е създаден като стартъп в рамките на фирмата и има за цел да направи блокчейн технологията да работи в мащаб, вътре в компанията.

За ролите свързани с данните, има свободни позиции за изследовател и инженер на данните, като някои от изискванията се описват като опит за количествен анализ, "информиране на решения с различни данни", вземане на решения за продуктите и "изграждане на модели на потребителското поведение за анализ или системи за производство на електроенергия. "

Facebook също търси двама блокчейн софтуерни инженери, "които споделят страст за справяне със сложността и изграждането на платформи, които могат да се мащабират с многобройни порядъци".

Също така се търси и ръководител за продуктов маркетинг, който да "изгради и управлява нов маркетингов екип, насочен към проучване на възможностите, които блокчейн ще донесе".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света