НАЧАЛО Регулации

Европейския съюз ще обсъди нови правила за крипто сектора

АВГ. 31, 2018 18:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Европейския съюз ще обсъди нови правила за крипто сектора

Министрите на финансите на 28 европейски държави на 7-и септември ще се срещнат във Виена, за да обсъдят новите правила за местния крипто сектор.


Неформалната среща, съгласно проекта за черновата на ЕС, ще стане свидетел на широка дискусия по актуални политически въпроси, свързани с финансови и икономически въпроси.


Bloomberg, които твърдят, че са прочели лично програмата за заседанието, съобщава, че министрите на ЕС ще отразяват тревогите си за "редица предизвикателства", породени от популярността на криптовалути като Биткойн.


Те включват потенциала на криптото да бъде използван от онлайн престъпниците за трафик на наркотици, укриване на данъци, финансиране на тероризъм и изпиране на пари, както и неговата псевдо-анонимност.

Добавянето на нови мерки на върха на старите означава само едно нещо: старите закони не са в състояние да се справят с най-новите технологии.

Хората, които използват криптовалути, обикновено имат избор дали искат да бъдат регулирани или не. Точно като човек, който пази недекларирани пари, може да реши да ги задържи под матрака, където никой няма да може да ги проследи или банка, където ще трябва да докаже източника на средства. В случая на криптовалутите, да се избере без регулации означава извършване на сделки, използващи частни портфейли, далеч от обхвата на регулираните обменни и портфейлни услуги.

Крипто сферата може да е мястото, където човек може да използва технологията, за да улесни престъпността. И изглежда, че вече се случва. Докладът на Европол, публикуван през февруари, установи, че престъпниците в Европа са изпрали недекларирани парични средства в размер на 5,5 милиарда щатски долара чрез криптовалути. Директорът Роб Уейнрайт твърди, че 4% от всички пари от престъпления са преобразувани в Bitcoin и подобни цифрови активи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света