НАЧАЛО Други

Европейската комисия планира да създаде блокчейн асоциация

НОЕ. 23, 2018 11:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Европейската комисия планира да създаде блокчейн асоциация

Въз основа на неотдавнашен доклад, Европейската комисия вече предприема мерки, насочени към създаването на блокчейн асоциация. Очаква се асоциацията да бъде пусната до края на следващата година.


Изпълнителният орган на ЕС също потвърди, че няколко банки са проявили интерес и вече са се съгласили да подкрепят това начинание. Европейската комисия също така даде име на асоциацията - Международна асоциация за надеждни блокчейн приложения (IATBA).


Международна асоциация за надеждни блокчейн приложения (IATBA)


На 20-ти ноември в Брюксел се състоя европейска блокчейн среща. Основната цел на събирането е Европа да предпиеме правилните стъпки за да стане лидер в блокчейн технологиите.

BBVA, една от най-големите испански банки, съобщи, че се присъединява към асоциацията, както и четири други големи банки. Съществуват и слухове, че Santander също проявяват интерес към асоциацията.

Според BBVA, "новата асоциация ще има представители както от публичния, така и от частния сектор, с цел "да събере подкрепа от частни блокчейн и DLT специалисти, които да допринесат за очертаване на стратегията на ЕС по отношение на тези технологии".

Комисията изясни, че новата асоциация ще помогне за разработването на насоки и протоколи за блокчейн индустрията. Също така ще спомогне за насърчаването на международните блокчейн стандарти на ЕС. Комисията се стреми да помогне на асоциацията при прилагането на стратегията на европейските пазари.


Асоциацията на Европейската комисия ще даде тласък на блокчейн в Европа


Според Карлос Кучковски, ръководител на изследванията и развитието на нов дигитален бизнес в BBVA, асоциацията би могла да изиграе важна роля по отношение на "установяване на най-добрите практики и стандарти за блокчейн и за избягването на фрагментацията на европейско ниво".

Кучковски освен това заяви, че:

Блокчейн е много повече от технология. Тя създава нови бизнес модели, предоставящи токенизирана икономика и проправяйки път към децентрализацията в бъдеще.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

9GAG може и да пуснат NFT колекция

Гигантът на социалните медии обяви, че е закупил един от скандално известните Bored Ape Yacht Club NFT. Това може да е породило идея за тяхната собствена NFT колекция.9GAG е една от най-известните пла...
ЯНУ. 27, 2022 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света