НАЧАЛО Други

Европейският съюз създава международна асоциация за надеждни блокчейн приложения

АПР. 4, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Европейският съюз създава международна асоциация за надеждни блокчейн приложения

Европейският съюз обяви старта на Международната асоциация за надеждни блокчейн приложения (INATBA) на официалния си уебсайт на 3 април.


Вчера, повече от 100 членове, подписаха хартата в Брюксел, като това число включва IBM, Accenture и Deutsche Telekom. Сред членовете, свързани с блокчейн са Iota, Ripple, ConsenSys и Sovrin Foundation.

Съгласно съобщението, INATBA има за цел да обедини индустриалните стартъпи, малките и средни предприятия, регулаторите и органите за определяне на стандарти, за да внедрят в мейнстрийм блокчейн технологията и DLT.

По време на церемонията в Брюксел, европейският комисар по въпросите на дигиталната икономика и общество, Мария Габриел, отбеляза, че ЕС е решен да насърчава развитието на блокчейн. Тя каза:

В днешната икономика има все по-малко време за изграждане на довери, както е било в миналото. За да се борят с рака, да се балансира възобновяемата енергия, да се проследи автентичността на стоките, участниците трябва да могат да се доверяват един на друг без да се срещат лице в лице. И как можем да постигнем това? Разбира се, с помощта на блокчейн.


Също така се отбелязва, че новата организация е готова да насърчава използването на децентрализирани технологии чрез създаване на специална регулаторна рамка. В нея се посочва:

INATBA има за цел да разработи рамка, която насърчава сътрудничеството между публичния и частния сектор, сближаването на нормативните актове, правната предвидимост и гарантира целостта и прозрачността на системата.


На церемонията беше отбелязано, че 48 допълнителни организации са кандидатствали за членство в деня на старта.

Както се съобщава през януари, Европейският банков орган (EBA) препоръча по-нататъшни изследвания на криптовалутите и ще развие работата по сектора през 2019 в документ, който се фокусира върху „приложимостта и пригодността на правото на Европейския съюз към крипто активите“.

Също през януари, член на Управителния съвет на Европейската централна банка предупреди, че "крипто балонът вече започна да се разпада".

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Биткойн Е Истинското Дигитално Злато, Според Стийв Возняк

Съоснователят на Apple Стийв Возняк заяви, че "само Bitcoin е чисто цифрово злато" в интервю на 4 юни, потвърждавайки вярата си в криптовалутата, въпреки че е продал повечето от своите дялове. Говорей...
ЮНИ. 5, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase получава Prime клиент с 20 милиарда долара

Coinbase, базираният в Сан Франциско крипто обмен, който вече се оценява на 8 милиарда долара, претърпя няколко допълнителни положителни развития. Компанията съобщи, че е привлякла Prime клиент с 20 ...
ЮЛИ. 22, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Коя е най-добрата инвестиция за 2019?

От началото на 2019 година, на практика почти всички основни пазари претърпяха значителен подем - но кой доминира над останалите? През 2018, световните акции и облигации отбелязаха най-тежките си загу...
ЮНИ. 8, 2019 4 МИН . ЧЕТЕНЕ

Уебсайт започна обратно отброяване до разкриването на Сатоши Накамото

През последното десетилетие основният въпрос сред крипто ентусиастите e кой е Сатоши Накамото и къде се намира той. Смята се, че Сатоши Накамото е индивид, група или цяла организация, която е разработ...
МАЙ. 5, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света