НАЧАЛО Други

Европейската централна банка иска да има активна роля в крипто пространството

ЯНУ. 9, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Европейската централна банка иска да има активна роля в крипто пространството

Кристин Лагард, председателят на Европейската централна банка, наскоро спомена, че ЕЦБ иска да играе „активна роля“ в иновацията на областта на разплащанията, по време на интервюто си с френското бизнес списание Challenges.

Тя признава, че съществува „спешното търсене“ за по-ефективни платежни решения, особено що се отнася до прехвърлянето на пари между различни страни.
Според Лагард, ЕЦБ в момента оценява разходите и ползите от създаването на собствена дигитална валута на централната банка (CBDC). Те искат да гарантират, че валутата на централната банка ще продължи да се използва, въпреки постепенното изчезване на физическите пари. Тя подчертава също така, че криптовалутите, емитирани от централните банки, не трябва да "засенчват" частни решения за дигитални разплащания.

"Гледаме отблизо възможността и достойнствата на CBDC, също защото това може да има големи последици за финансовия сектор и за предаването на паричната политика."


В края на 2019 г., ЕЦБ създаде специална работна група, която да определи колко е възможно да се издава CBDC в рамките на еврозоната.

Интервюто на Лагард идва, след като тя подчерта важността на адаптирането към финансовите иновации в края на 2019 г. Освен това тя спомена, че има голямо търсене на стабилни монети, които всъщност не са адресирани.

През декември 2019 г. ЕЦБ публикува и документ, който представя CBDC като общоевропейско решение за плащания.

"Ако усилията на индустрията не достигнат до разработването на иновативно и ефективно общоевропейско решение за плащания, социалната необходимост от него потенциално би могла да бъде удовлетворена чрез издаване на CBDC."


Както бе съобщено, Банката на Франция (Banque de France) се очаква да започне изпитанието на собствената си криптовалута през Q1 2020.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Финансовите регулатори на Япония ще обсъждат създаването на криптовалута
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уорън Бъфет не иска да притежава криптовалути

В реч пред репортера на CNBC, Беки Куик, на 24-ти февруари, четвъртият най-богат човек в света обсъди впечатлението си от Биткойн след благотворително събитие.Присъстваше Джъстин Сън, главен изпълн...
ФЕВ. 25, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Binance нарича Крейг Райт "измамник"

В публикация, пусната на 24-ти февруари, Джао изрично заяви, че Крейг Райт “е измамник”. Той също на пръв поглед препоръча да не се инвестира в Биткойн SV:“Инвестирането в измама никога не завърш...
ФЕВ. 25, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джъстин Сън притежава диверсифицирано крипто портфолио

В ново интервю за CNN, основателят на Tron, децентрализирана блокчейн платформа за милиард долара, казва, че притежава диверсифицирано крипто портфолио.„По принцип аз съм вярващ в криптовалутата, така...
ФЕВ. 25, 2020 08:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвеститорите в криптовалути залагат на Тръмп да спечели изборите за президент на САЩ

Целта на криптовалутата е проста: в деня на изборите (3-ти ноември), ако Доналд Тръмп бъде избран отново, монетата ще струва $1. Ако не е, пада до нула.FTX също предлага монети за всички основни канди...
ФЕВ. 24, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света