НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ето защо тези три алткойна отчитат изключителен подем

ЯНУ. 20, 2021 16:28 5 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето защо тези три алткойна отчитат изключителен подем

Биткойн се консолидира през последните няколко дни, като биковете и мечките се борят за контрол над най-голямата криптовалута по пазарна капитализация.

 

Понастоящем BTC изглежда непрекъснато губи своя възходящ импулс, но основателят и главен изпълнителен директор на Vailshire Capital Management Джеф Рос запази възходящата си нагласа и вярва, че цената скоро ще се насочи нагоре.

 

Докато Биткойн се консолидира, действието премина към Етериум, който направи нов рекорд за всички времена, засенчвайки своя връх от 2018 г. на $1,428. Това предполага, че крипто пазарите остават в бичи тренд.

 

Ралито на лидерите обикновено е последвано от силни пробиви от токени, които е вероятно да се възползват в настоящата среда или имат положителни развития, които да привлекат вниманието на търговеците.

 

Нека да разгледаме възможните основни и технически причини за ралито в три подбрани токени.

 

HEDG/USD

 

Бичият пазар е в пълен развой през последните няколко седмици и тази тенденция ход предлага чудесна възможност на търговците да си осигурят бързи печалби. 

 

Докато първоначално ралито беше ориентирано предимно към Биткойн, то се разшири през последните няколко дни до няколко алткойни, които се присъединиха към възхода.

 

В такава среда опитните търговци максимизират печалбите си, но не толкова изтънчените инвеститори с ограничен капитал не могат напълно да се възползват от възходящата тенденция. 

 

Тук се включва Hedge Trade (HEDG), тъй като е създаден, за да позволи на начинаещите търговци да имитират дейността на професионалните инвеститори.

 

HEDG бе в силен низходящ тренд през последните няколко месеца, но нарасна от $0.365 на 13-ти януари до дневен максимум от $2.40 на 14-ти януари, рали с 557% в рамките на два дни.

 

След такова масивно рали за толкова кратък период от време се очакваше търговците да приберат печалби, като двойката HEDG / USD в момента намира подкрепа близо до нивото на фиб корекция от 61,8% около $1.14237.

 

Дългата опашка на свещниците на 18-ти и 19-ти януари предполага, че има силни покупки на по-ниски нива. Ако биковете могат да изтласкат цената над $2, може да започне следващият етап от движението нагоре с цел $3.43.

 

Повишаващата се движеща се 20-дневна експоненциална пълзяща средна ($1.045) и относителният индекс на силата (RSI) близо до зоната на свръх покупки предполагат, че биковете имат надмощие.

 

Тази положителна гледна точка ще бъде обезсилена, ако цената се понижи и пробие под 20-дневната EMA. Подобен ход предполага, че неотдавнашното рали може да е било пъмп и дъмп.

 

GRT/USD

 

Ако настоящият бичи пазар продължи и приемането на криптовалути продължи да се засилва, необходимостта от децентрализиран протокол за индексиране и заявки за големи количества блокчейн данни ще се увеличи.

 

От юни броят на заявките в мрежата ‘The Graph’ се е увеличил от 1 милиард до около 10 милиарда през ноември, което е десетократно увеличение. От The Graph вярват, че този растеж вероятно ще се увеличи, поради което компанията е в процес на наемане.

 

Нарастващата популярност на компанията привлича и няколко екипа и лица, които се присъединяват към мрежата като индексатори, куратори и делегатори. В рамките на 19 дни от пускането му в мрежата беше заложен $1 милиард в GRT, което показва, че има голямо търсене за токена.

 

Въпреки че фундаменталните развития са възходящи и потенциално сочат към устойчив растеж, дали техническите индикатори дават същия сигнал?

 

GRT се повиши от дневен минимум от $0.2333 на 12-ти януари до днeвен максимум от $0.6642 на 18-ти януари, рали от 184% за седмица. Въпреки това, мечките не желаят да се предадат, тъй като в момента се опитват да защитиха съпротивата на $0,6545.

 

Ако биковете не позволят на цената да спадне под 38,2% нивото на фиб корекция на $0.4996, това ще предположи, че търговците се натрупват на спадове.

 

Силен отскок от това ниво може да формира дръжката на евентуален модел на чаша и дръжка, която ще завърши при пробив и ще затвори над $0.6545. Тази настройка има за цел $1.0757. Въпреки това, направо тире към целта на шаблона е малко вероятно, тъй като мечките ще се опитат да защитят агресивно съпротивата от $0.7858.

 

Тази положителна гледна точка ще бъде обезсилена, ако двойката падне и се задържи под нивото на фиб корекция от 50% на $0.4488. Ако това се случи, двойката може да остане в обхват още няколко дни.

 

UMA/USD

 

Universal Market Access (UMA) позволява на потребителите да създават безценни синтетични активи в блокчейн Етериум. Вместо да се ограничава до традиционните финансови инструменти, протоколът разширява обхвата си и изгражда оптимистичния оракул, който може да се използва за пазари на застраховки, залагания и прогнози.

 

Друга интересна разработка е безсрочен договор, който поддържа синтетични активи без изтичане и се изпълняват без такси.

 

UMA създаде партньорство с YAM Finance в началото на декември 2020 г. и екипът прехвърли управлението на uGAS на YAM. Новият екип стартира Degenerative Finance и предложи синтетичен фючърсен договор въз основа на 30-дневните средни такси за газ.

 

Моментът на пускането беше перфектен, защото цените на газа на ETH скочиха през януари и фючърсите щяха да дадат възможност на търговците да хеджират своите такси.

 

Като част от инициативата на UMA за копаене, OpenDAO изгради нов интерфейс за Yield Dollar, предшественик на развитието на стабилната монета USDO, който се предлага да бъде подкрепен от няколко актива, които могат да бъдат крипто, акции или дори недвижими имоти.

 

Протоколът отваря свят на възможности за разработчици и търговци. Нека да видим как UMA токенът реагира на тези развития и дали има възможности за инвестиране.

 

UMA се повиши от $7,87 на 13-ти януари до максимум в рамките на деня от $12,80 на 19-ти януари, 62% рали за седмица. Понастоящем мечките се опитват да спрат ралито на съпротивата близо до $13,22.

 

Положителен знак обаче е, че биковете не се отказват, което показва, че търговците не бързат да прибират печалби след неотдавнашното рали. Повишаващата се 20-дневна EMA ($9,51) и RSI в свръхкупената територия предполагат, че биковете са под контрол.

 

Ако те могат да прокарат цената над $13,22, двойката UMA / USD може да започне нов възходящ тренд, който може да достигне $16,30 и след това $19. Инерцията може да се засили още повече, ако биковете могат да изтласкат цената над $20,31.

 

Ако двойката падне от текущите нива или не успее да пробие съпротивата и падне под под $10, това би предположило, че има липса на търсене на по-високи ценови нива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Grayscale изкупува Лайткойн с невероятни темпове

Понастоящем Grayscale притежава над 1,44 милиона LTC (248,33 милиона долара), което го прави третият по големина крипто холдинг на компанията след Биткойн и Етериум. Фирмата е една от малкото усл...
МАР. 2, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple пуснаха 1 милиард XRP от ескроу докато актива се търгува около $0,43

Междувременно, XRP остава около ценовата линия от $0,43 вече една седмица.Още един милиард XRP извън депозитаФинтех компанията Ripple пусна един милиард XRP в две транзакции с по 500 милиона монети вс...
МАР. 2, 2021 10:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговията на CME фючърси на Етериум е меча в първия си месец

Точно както при Биткойн, Чикагската търговска борса пусна своите продукти, когато Етериум беше на път към рекорд за всички времена. Тогава не е изненадващо, че първият месец на търговията с фючър...
МАР. 1, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano отчита невероятна търговска дейност

ADA токени на стойност над 5,17 милиарда долара смениха ръце за един ден. ADA / USD също стана най-търгуваната двойка на борсата Kraken, преди да се изплъзне на трето място. Двойката ADA / U...
ФЕВ. 28, 2021 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света