НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ето защо сегашният бичи пазар на Биткойн е по-голям от този от 2017-та

НОЕ. 21, 2020 13:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето защо сегашният бичи пазар на Биткойн е по-голям от този от 2017-та

Експертът по финанси и инвестиции, и генерален партньор в Castle Island Ventures, Ник Картър, разговаря с Bloomberg и с тежкия критик на Биткойн Джо Вайсентал, по-специално за настоящото рали на Биткойн.

 

Той обясни защо тазгодишното рали е по-голямо от това през 2017 г. и изрази непопулярно мнение за намалението на наградите за Биткойн копачите, което се проведе през май.


Предстоящата инфлация промени фокуса на Картър върху Биткойн


В скорошно онлайн интервю за Bloomberg, Ник Картър заяви, че вероятността инфлацията да се повиши поради стимулиращите действия на ФЕД през тази година все още е доста слаба; много финансови институции и други големи пазарни участници обаче започнаха да възприемат Биткойн като инфлационен хедж.


За разлика от бума, който пазарът на Биткойн видя през 2017 г., този път е различен според много експерти; Картър обясни защо.


Той напомни, че възходът от преди три години се основаваше чисто на FOMO и хората грабваха Биткойн, за да го обменят по-късно на по-висока цена и да реализират големи печалби.


Сега обаче големи публично търгувани компании, като MicroStrategy и Square, както и милиардери като Пол Тюдор Джоунс и Робърт Кийосаки, придобиват Биткойн, за да го държат като надежден хедж срещу инфлацията, която се прогнозира през следващото десетилетие.


Няма институционална инфраструктура през 2017 г.


Този приток на институционални играчи е бил невъзможен през 2017 г., каза Картър, тъй като нямаше начин те да навлязат на пазара: няма търгуеми продукти, няма попечителски компании и др. Първият продукт, базиран на BTC, беше пуснат от CME през 2017 г. и след това започнаха да се появяват предложения за ETF и други борсово търгувани продукти, базирани на флагманската криптовалута, Етериум и други.


Същото направиха и услугите за попечителство, при които компании и големи притежатели могат да държат крипто в студено съхранение, тъй като централизираните (и децентрализирани) борси са лесна цел за хакерите от 2017 г.


"Халвингът на Биткойн нямаше значим ефект"


На въпрос дали Биткойн халвинга през май е катализатор за растеж, Картър изрази непопулярно мнение, заявявайки, че цената му е определена и няма значително влияние.


Той добави, че всички халвинги са определени от първия ден, както и общият възможен размер на емисиите на Биткойн, който е записан в бялата книга на BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

На какво се дължи спада на Биткойн?

Графиките показват брутален час за биковете рано в неделя, като BTC премина от 59,000 на 52,000 долара за минути. Загубил подкрепата на $60,000 по-рано през уикенда, BTC / USD все още беше доста ...
АПР. 18, 2021 16:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Макс Кайзер: Златото има едно-единствено предимство пред Биткойн (видео)

В ново интервю с Даниела Камбоун от Stansberry Research ветеранът от Уол Стрийт признава, че златото превъзхожда BTC, тъй като е ковък продукт, който запазва свойствата си, като същевременно променя ф...
АПР. 18, 2021 16:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит прехвърли над $600 милиона в една транзакция

На 16-ти април инструментът за блокчейн анализи Bitcoin Block Bot засече транзакцията, при която мистериозният субект преместил общо 9,610 BTC на стойност над $603 милиона от множество адреси в два по...
АПР. 17, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BCH и DOGE се изстрелват - доминантността на Биткойн спада

По време на вчерашната търговска сесия цялата крипто пазарна капитализация дори надмина оценката на Apple (AAPL $2,258 трлн.). В петък обаче спадна малко под AAPL до около $2.14 трилиона, след като ре...
АПР. 16, 2021 22:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света