НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ето защо сегашният бичи пазар на Биткойн е по-голям от този от 2017-та

НОЕ. 21, 2020 13:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето защо сегашният бичи пазар на Биткойн е по-голям от този от 2017-та

Експертът по финанси и инвестиции, и генерален партньор в Castle Island Ventures, Ник Картър, разговаря с Bloomberg и с тежкия критик на Биткойн Джо Вайсентал, по-специално за настоящото рали на Биткойн.

 

Той обясни защо тазгодишното рали е по-голямо от това през 2017 г. и изрази непопулярно мнение за намалението на наградите за Биткойн копачите, което се проведе през май.


Предстоящата инфлация промени фокуса на Картър върху Биткойн


В скорошно онлайн интервю за Bloomberg, Ник Картър заяви, че вероятността инфлацията да се повиши поради стимулиращите действия на ФЕД през тази година все още е доста слаба; много финансови институции и други големи пазарни участници обаче започнаха да възприемат Биткойн като инфлационен хедж.


За разлика от бума, който пазарът на Биткойн видя през 2017 г., този път е различен според много експерти; Картър обясни защо.


Той напомни, че възходът от преди три години се основаваше чисто на FOMO и хората грабваха Биткойн, за да го обменят по-късно на по-висока цена и да реализират големи печалби.


Сега обаче големи публично търгувани компании, като MicroStrategy и Square, както и милиардери като Пол Тюдор Джоунс и Робърт Кийосаки, придобиват Биткойн, за да го държат като надежден хедж срещу инфлацията, която се прогнозира през следващото десетилетие.


Няма институционална инфраструктура през 2017 г.


Този приток на институционални играчи е бил невъзможен през 2017 г., каза Картър, тъй като нямаше начин те да навлязат на пазара: няма търгуеми продукти, няма попечителски компании и др. Първият продукт, базиран на BTC, беше пуснат от CME през 2017 г. и след това започнаха да се появяват предложения за ETF и други борсово търгувани продукти, базирани на флагманската криптовалута, Етериум и други.


Същото направиха и услугите за попечителство, при които компании и големи притежатели могат да държат крипто в студено съхранение, тъй като централизираните (и децентрализирани) борси са лесна цел за хакерите от 2017 г.


"Халвингът на Биткойн нямаше значим ефект"


На въпрос дали Биткойн халвинга през май е катализатор за растеж, Картър изрази непопулярно мнение, заявявайки, че цената му е определена и няма значително влияние.


Той добави, че всички халвинги са определени от първия ден, както и общият възможен размер на емисиите на Биткойн, който е записан в бялата книга на BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн пак се насочва към $19,000 - $30 милиарда се връщат на крипто пазара

Алткойните също са се удвоили по време на сесиите им за възстановяване, а общата пазарна капитализация се е увеличила с още 30 милиарда долара за ден. Биткойн спадна значително, като отчете загуб...
НОЕ. 30, 2020 12:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е най-големия залог на редица големи инвеститори

И все пак търговецът твърди, че нивото му на ангажираност не се доближава до изпълнителния директор на Real Vision Group Раул Пал, който сега има 98% от ликвидната си нетна стойност в актива. &nb...
НОЕ. 30, 2020 10:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромно количество Биткойн бе преместено през последните 24 часа

Анонимно юридическо лице прехвърли 22,816 BTC на стойност $386 милиона срещу такса от само $14.83.Трансферът беше забелязан за първи път от автоматизирания инструмент за DLT проследяване, известен кат...
НОЕ. 29, 2020 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дните на Биткойн максимализма са преброени

В неотдавнашен подкаст на Lend Academy, Ripple SVP Ашип Бирла, който служи и като главен мениджър на RippleNet, заяви, че дните на Биткойн максимализма са приключили, докато говори за цялостното му въ...
НОЕ. 29, 2020 16:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света