НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ето защо предлагането на Tether (USDT) не е нараствало този месец

ЮНИ. 20, 2021 18:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето защо предлагането на Tether (USDT) не е нараствало този месец

Предлагането на Tether (USDT) е на едно ниво от началото на този месец, според данни от The Block.

От 1-ви до 17-ти юни предлагането на USDT се движи около 64,25 млрд. долара. Липсата на растеж при този показател предполага, че в момента няма търсене за стабилната валута на пазара и няма постъпване на нови пари.

 


Техническият директор на Tether Паоло Ардоино заяви, че търсенето на USDT е засегнато поради “значително намаляване” на открития интерес към фючърсите на Биткойн през последните седмици. USDT е “доминантната стабилна монета” на повечето борси за крипто деривати, каза той. Той също така подчерта, че предлагането на стабилните монети се мени в зависимост от пазарни условия (като търсенето им).

 

Всъщност от средата на май има забележим спад в общия открит интерес към фючърсите на Биткойн. От пик от над 20 млрд. долара през май, размерът на открития интерес е спаднал до около 13 млрд. долара към 18-ти юни. 

 

Откритият интерес е стойността на неизплатените договори за деривати, които тепърва ще се уреждат. Увеличаването на открития интерес означава, че нови пари се вливат на пазара, а спадът му - обратното.

 

Неотдавнашната меча тенденция на крипто пазара изглежда е основната причина за по-ниския открит интерес към Биткойн фючърсния пазар. Флагманската криптовалута спадна от върха си на $64,000, в средата на април, до минимум от около $36,000 в момента.

  

Това явление се наблюдава не само при USDT, но и при други стабилни монети през юни, сочат данните на The Block.

 

USDT продължава да има най-големия пазарен дял сред стабилните монети, над 60%, въпреки че делът му спада от края на миналата година, докато този на USDC се увеличава. 


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Cardano, Polkadot и три други алткойна са технологично по-добри от Етериум - Weiss Ratings
 

Общото предлагане на обвързани с долари стабилни монети се повиши до над 100 млрд. долара за първи път миналия месец. Настоящото общо предлагане на стабилни монети възлиза на близо 106 милиарда долара.

 

В сравнение с фиатните пари, стабилните монети позволяват на участниците на крипто пазара да се движат по-бързо между крипто борсите, тъй като паричните преводи могат да отнемат дни. Също така, не всички борси поддържат фиат в този смисъл, оставяйки стабилните монети и други криптовалути като единствените начини за търговия на абсолютно всички борси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano обяви едно от най-значителните си партньорства

Екипът на Cardano сподели блог публикация, обявявайки партньорство с Chainlink, което ще доведе до интегриране на оракулите на блокчейна. Това ще помогне на разработчиците да изградят интелигентни дог...
СЕП. 26, 2021 11:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор споделя възлгедите си за Cardano (ADA)

Анализаторът каза, че най-добрата входна точка за Cardano може да e изчезнала, след като активът отскочи от ключовото ниво на подкрепа на $1.86.“Ако искате да влезете в Cardano, това беше регионът, къ...
СЕП. 26, 2021 10:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн скочи с над 100% на фона на спада

Данните от CoinGecko показват, че цената на Spell Token (SPELL), който в момента има пазарна капитализация от около $213 милиона, се повиши от 7-дневното дъно от $0.00197753 до максимум от $0.00428190...
СЕП. 25, 2021 17:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидира...
СЕП. 25, 2021 14:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света