НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ето защо доминантността на Етериум в DeFi в пространството намалява

ЯНУ. 9, 2022 11:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето защо доминантността на Етериум в DeFi в пространството намалява

Етериум несъмнено е водещият блокчейн в DeFi пространството, но това може да се промени, тъй като анализаторите от JPMorgan отбелязаха, че доминантността на актива в сферата вече може да избледнява.

Според анализаторите растежът на протоколите, които са базирани на смарт договори, като Terra, Avalanche и Solana показа, че лидерството на Етериум не е абсолютно в DeFi.


Беше разкрито, че тези проекти са изяли доминантността му и потенциално биха могли да наложат допълнително въздействие през тази нова година.


Етериум губи доминантността си в DeFi пространството


За да представим това в перспектива, пазарният дял на Етериум в DeFi беше почти 100% в началото на 2021 г. Тази цифра обаче спадна до около 65% към края на същата година.


Николаос Панигирцоглу, ръководителят на екипа на анализаторите, написа, че основната причина за загубата може да бъде свързана с мащабируемостта на ETH мрежата.


Според него, актуализацията за мащабиране, необходима на Етериум, за да запази доминантността си в пространството, може да пристигне твърде късно.


В момента Етериум е в интензивна надпревара за запазване на доминантността си в пространството за приложения, като резултатът от тази надпревара далеч не е даден.


Поради този проблем с мащабирането, други независими блокчейни като Terra, Avalanche и Solana се радват на голямо финансиране от инвеститори и стимулират използването на своите платформи.


Защо Етериум губи доминантността си?


Бегъл поглед върху броя на транзакциите, които всеки поддържащ DeFi блокчейн може да извърши в рамките на секунда, би разкрил, че Етериум е далеч зад своите конкуренти.


Според наличните данни, докато ETH може да извърши между 15-45 транзакции в секунда (TPS), конкуренти като Terra и Solana могат да извършат съответно 1,000 TPS и 50,000 TPS.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Samsung ще използва Cardano в нова инициатива за околната среда


Отделно от това има проблем с високите такси за газ, което е доста често срещано при блокчейна на Етериум. Въпреки че мрежата се бори с това с надграждането си на EIP-1559, таксата за транзакция на конкуренти като Solana все още е много по-евтина.


Всичко това може да е изиграло роля в заключението на анализаторите, че мрежата на Етериум може да не се радва на текущото си ниво на активност, когато актуализацията ѝ за мащабиране приключи, тъй като потребителите може да са мигрирали към екосистемите на своите конкуренти.


Вече започваме да виждаме потвърждение на това, което Bank of America наскоро каза относно Avalanche, предоставяйки надеждна алтернатива на Етериум за DeFi протоколи, NFT и други дейности. Оттогава TVL на проекти в този блокчейн е нараснал до над $11 милиарда, според данни от DeFiLlama.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето защо тези алткойни могат да претърпят подем

Според ново обявление има 25 крипто актива, които Grayscale обмисля за нови инвестиционни продукти, включително алткойните Cosmos (ATOM) и Fantom (FTM).“ ‘Активи под разглеждане’ изброява някои цифров...
ЯНУ. 27, 2022 11:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пет нови алткойна скочиха значително, след като бяха изброени от Coinbase

В ново съобщение борсата казва, че пет алткойна с ниска пазарна капитализация ще започнат да се търгуват на Coinbase Pro, след като бъдат изпълнени подходящи условия за ликвидност.Cryptex Finance е Ет...
ЯНУ. 26, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Stellar споделят вълнуващи планове за 2022 г.

Следователно в нея се заявява, че като част от стратегията си за 2022 г., Stellar Development Foundation (SDF), организация с нестопанска цел, разкрива своя ангажимент да подкрепя развитието на смарт ...
ЯНУ. 27, 2022 10:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна банка сподели алармиращо предупреждение за крипто пазарите

Те твърдят, че редица фактори могат да доведат до това, че цените на криптовалутите ще останат по-ниски в продължение на години.Според Business Insider анализаторите на UBS казаха в бележка до клиенти...
ЯНУ. 26, 2022 00:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света