НАЧАЛО Други

Ето защо Deutsche Bank вероятно е в несъстоятелност

НОЕ. 7, 2019 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето защо Deutsche Bank вероятно е в несъстоятелност

Годишният доклад на “Deutsche Bank” за 2015 г. е дълъг 448 страници, така че е нормално човек да се усъмни дали дори неговият изпълнителен директор - Джон Криан - е прочел всичко и дали въобще има представа за всички дейности на бизнеса.

Несъстоятелна ли е банката?


Както твърди и Професор Кевин Дауд - изложението на банката към деривати е трудно да се оцени рационално.


“Оценката на книгата с деривати е ненадеждна, тъй като много от тях се оценяват по ненадеждни методи. Подобно на много банки, Deutsche използва йерархия с три нива, за да отчита справедливите стойности на своите активи.

Най-надеждното - ниво 1 - се прилага за търгуваните активи и им дава справедлива оценка въз основа на техните пазарни цени.

Активите от ниво 2 (като ценни книжа, обезпечени с ипотеки) не се търгуват на открити пазари и получават справедлива оценка, като се използват модели, калибрирани за наблюдаеми данни, като цени от други пазари.

Най-неясното, ниво 3, се прилага на най-езотеричните инструменти (като например по-сложните / неликвидни суапове за кредитно неизпълнение и задължения за обезпечен дълг), на които се дава справедлива оценка, като се използват модели, които не са калибрирани по пазарни данни - на практика, маркиране към мит. Обхватът за грешки и злоупотреби е твърде очевиден, за да бъде необходимо да се изписват подробно."


Както възкликва Чарлз Пийбоди от “Compass Point”:


Обзалагам се, че няма анализатор, който да ми каже на колко се оценява това портфолио.


Никой нищо не научава. 


Минаха осем години, откакто “Lehman Brothers” фалира, а финансовата система в момента, особено в Европа, не изглежда в по-добра форма оттогава, ако съдим по здравето на някои от големите банки в региона. Универсалното настъпване на умората от криза сред участниците на пазара може да причинява всеобщото безразличие, което досега е съпътствало падението на Deutsche Bank към несъстоятелност.


На петата годишнина от фалита на Lehman Brothers, Майкъл Луис, автор на оригиналния "The Big Short", беше попитан в интервю за “Bloomberg BusinessWeek” дали мисли, че дружеството е било несправедливо третирано, когато фалира (като се има предвид, че всяка една друга инвестиционна банка е била спасена, с любезното съдействие на данъкоплатците на САЩ).


Той отговори по следния начин:


Lehman Brothers беше единственият, който стана обект на справедливост. Всички те трябва да бъдат оставени на милостта на пазара. Не си казвам, ‘о, колко тъжно, че Lehman фалира’. 

Неприятно ми е, че Голдман Сакс и Морган Стенли не последваха. Бих искал да видя как кризата се разиграва напълно. Проблемът е, че всички бихме платили цената. Това е труден избор, но мисля, че дългосрочните ефекти биха били по-добри.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Възможно е създателят на Биткойн да е зад решетките

Една от най-смелите теории, която продължава и до днес, за истинската самоличност на анонимния създател на Биткойн , твърди, че Сатоши е Пол Калдър Льо Ру, бивш програмист с интерес към криптография...
МАЙ. 26, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Турска стабилна монета бе добавена на BTSE

Съоснователят и главен изпълнителен директор на BTSE Джонатан Леонг заяви, че този ход „дава възможност на турските потребители да осигуряват по-ниски такси чрез парични преводи, както и моментен сетъ...
МАЙ. 26, 2020 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Италиански проект иска да плаща криптовалути на клиентите си за гледане на порно

Основателката на PornVisory, Вероника Ношесе, обясни пред Cointelegraph, че съществува естествена синергия между криптовалутата и порнографската индустрия, която отчаяно се нуждае от анонимни финансов...
МАЙ. 26, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple с нова платформа, позволяваща на всеки да бъдe своя собствена банка

Платформата, наречена Xumm, е от подкрепена от XRP L Labs и в момента е в бета версия както в App Store, така и в Google Play.Според ръководителя на Ripple за връзки с разработчиците Уорън Пол Андер...
МАЙ. 26, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света