НАЧАЛО Други

Ето защо Deutsche Bank вероятно е в несъстоятелност

НОЕ. 7, 2019 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето защо Deutsche Bank вероятно е в несъстоятелност

Годишният доклад на “Deutsche Bank” за 2015 г. е дълъг 448 страници, така че е нормално човек да се усъмни дали дори неговият изпълнителен директор - Джон Криан - е прочел всичко и дали въобще има представа за всички дейности на бизнеса.

Несъстоятелна ли е банката?


Както твърди и Професор Кевин Дауд - изложението на банката към деривати е трудно да се оцени рационално.


“Оценката на книгата с деривати е ненадеждна, тъй като много от тях се оценяват по ненадеждни методи. Подобно на много банки, Deutsche използва йерархия с три нива, за да отчита справедливите стойности на своите активи.

Най-надеждното - ниво 1 - се прилага за търгуваните активи и им дава справедлива оценка въз основа на техните пазарни цени.

Активите от ниво 2 (като ценни книжа, обезпечени с ипотеки) не се търгуват на открити пазари и получават справедлива оценка, като се използват модели, калибрирани за наблюдаеми данни, като цени от други пазари.

Най-неясното, ниво 3, се прилага на най-езотеричните инструменти (като например по-сложните / неликвидни суапове за кредитно неизпълнение и задължения за обезпечен дълг), на които се дава справедлива оценка, като се използват модели, които не са калибрирани по пазарни данни - на практика, маркиране към мит. Обхватът за грешки и злоупотреби е твърде очевиден, за да бъде необходимо да се изписват подробно."


Както възкликва Чарлз Пийбоди от “Compass Point”:


Обзалагам се, че няма анализатор, който да ми каже на колко се оценява това портфолио.


Никой нищо не научава. 


Минаха осем години, откакто “Lehman Brothers” фалира, а финансовата система в момента, особено в Европа, не изглежда в по-добра форма оттогава, ако съдим по здравето на някои от големите банки в региона. Универсалното настъпване на умората от криза сред участниците на пазара може да причинява всеобщото безразличие, което досега е съпътствало падението на Deutsche Bank към несъстоятелност.


На петата годишнина от фалита на Lehman Brothers, Майкъл Луис, автор на оригиналния "The Big Short", беше попитан в интервю за “Bloomberg BusinessWeek” дали мисли, че дружеството е било несправедливо третирано, когато фалира (като се има предвид, че всяка една друга инвестиционна банка е била спасена, с любезното съдействие на данъкоплатците на САЩ).


Той отговори по следния начин:


Lehman Brothers беше единственият, който стана обект на справедливост. Всички те трябва да бъдат оставени на милостта на пазара. Не си казвам, ‘о, колко тъжно, че Lehman фалира’. 

Неприятно ми е, че Голдман Сакс и Морган Стенли не последваха. Бих искал да видя как кризата се разиграва напълно. Проблемът е, че всички бихме платили цената. Това е труден избор, но мисля, че дългосрочните ефекти биха били по-добри.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

LocalBitcoins със 135 000 нови потребители на месец

Напредъкът на крипто индустрията става все по-очевиден с течение на годините. Появяват се множество нови борси, броят на криптовалутите е по-голям от всякога, а индустрията направи значителен технолог...
НОЕ. 20, 2019 19:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Fidelity печели лиценз за търговия в Ню Йорк

НОЕ. 20, 2019 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

По колко сделки всъщност обработват крипто борсите?

Отговорът е неясен, тъй като независимо колко пъти CoinMarketCap или други агрегирани платформи коригират своите цифри, винаги оставаме със сериозни съмнения.Информацията не е леснодостъпна, както би ...
НОЕ. 21, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банка в ЮАР спира да обслужва крипто клиентите си

Както местното интернет списание, My Broadband, съобщи на 19-ти ноември, FirstRand Bank (FNB) - една от най-големите финансови институции в Южна Африка - изпрати писма във връзка с този ход към неопре...
НОЕ. 21, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света