НАЧАЛО Други

Ето колко Биткойн са изкопали Bitfarms през третото тримесечие

НОЕ. 27, 2020 23:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето колко Биткойн са изкопали Bitfarms през третото тримесечие

Базираната в Квебек ферма за добив за криптовалута Bitfarms Ltd. е загубила $4,8 милиона през третото тримесечие на 2020 г., според неотдавна публикуваните финансови резултати за Q3.

 

От юли до септември Bitfarms добиват 535 BTC при $7500 за монета. За сравнение, компанията е добила 815 BTC през второто тримесечие при средна цна от $5075.


Вината е на халвинга


Компанията също завърши предходното тримесечие на червено, с 22% по-малка загуба - $3,7 милиона. Тогава това беше приписано на възстановяването на пазара на криптовалути, предизвикано от срива в средата на март и халвинг събитието през май.


Биткойн почти през цялото второ тримесечие се държи над $10,000 като това не е било достатъчно за Bitfarms да реализират печалба, тъй като компанията трябваше да укрепи капацитета си за добив, за да остане конкурентоспособна в условията на нарастващите трудности в добива.
През септември компанията нае 3000 платформи WhatsMiner M31S, за да добави 360 петахеша изчислителна мощ. Хиляда от гореспоменатите платформи бяха инсталирани през второто тримесечие, добавяйки близо 82 петахеша.


Финансовият директор на Bitfarms Мауро Ферара твърди, че халвинга - който доведе до намаляването на възнаграждението за блок от 12,5 BTC на 6,25 BTC - е основният виновник за още едно тримесечие на загуби. Като се има това предвид, той също така посочва брутната печалба на компанията от $1,6 милиона през Q3:


Както се очакваше, халвинг събитието на Биткойн през май 2020 г. повлия негативно на повечето от нашите финансови показатели за тримесечието. Брутната печалба от добива и коригираната EBITDA обаче останаха на положителна територия, а икономиката на добива на Биткойн се стабилизира и подобри значително след Q3.


Повече финансова гъвкавост


Bitfarms се впуснаха в крипто копаене в края на 2017 г., когато Биткойн наближаваше върха на предишния си бичи пазар от близо $20,000.


Акциите на компанията се търгуват на базираната в Торонто TSX Venture Exchange под символа BITF. В момента нейните акции се търгуват на C$0.88, след като останаха под нивото от C$0.355 в края на септември и началото на октомври, което ѝ попречи да набира капитал чрез издаване на нови акции.


Фиксирана към увеличаването на приходите, компанията също така промени първоначалните условия на заема, издаден от Dominion Capital, облекчавайки ограниченията, свързани с нейния дълг. Това от своя страна ѝ дава по-голяма финансова гъвкавост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рапърът Soulja Boy иска да си купи XRP

"Как да купя XRP?"Soulja Boy наскоро потопи пръстите си в крипто, като за първи път се обърна към общността на DOGE в Twitter, казвайки, че DOGEcoin е "монетата на хората" и "е криптовалутата на бъдещ...
ЯНУ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase с над $90+ милиарда в активи под управление

Междувременно размерът на активите, съхранявани в Coinbase, надхвърли огромните $90 милиарда.В актуализираният 'About' раздел се казва, че компанията вече е достъпна в над сто страни по света и има на...
ЯНУ. 23, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Brave - първият браузър, поддържащ децентрализираната вариант на HTTPS - IPFS

От версия 1.19.x потребителите могат да добавят още една функция към списъка с възможности на Brave - той вече поддържа децентрализираната алтернатива на HTTP(S) IPFS (InterPlanetary File System), коя...
ЯНУ. 23, 2021 12:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света