НАЧАЛО Други

Ето как всеки може да се представи за Сатоши Накамото

ФЕВ. 22, 2019 19:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето как всеки може да се представи за Сатоши Накамото

Година след година, новините за Сатоши Накамото стават все по-популярни, въпреки че тези, които твърдят, че са псведонимния създател на Биткойн, нямат никакво доказателство, което да подкрепи това.


Въпреки това, имаше някои опити на хора, които решават да го докажат, но за по-голямата крипто общност, такива усилия се оказават неуспешни.

Един незабравим опит беше от Крейг Райт, който се постара да докаже, че е Сатоши Накамото през 2016 г. Райт се появи на видео на BBC, признавайки, че лично той потвърждава първата Биткойн транзакция. След Райт, още двама мъже започнаха да твърдят, че те са Сатоши Накамото, но нямаха съществени доказателства, затова и не успяха да убедят всички.

Нещо повече, през 2018 г., друга версия на Сатоши Накамото се появи в Twitter, която подобно на Райт направи същото твърдение, че потвърждава първата транзакция на блок 9, който беше придружен с послание. На последно място, Амаури Сешет, разработчик на BCH, наскоро публикува самопризнат хеш текст в Twitter, който излезе открито като шега, въпреки че някои крипто репортажи го направиха истински.

Точно както си мислехме, поради всичките тези многобройни опити и неуспехи, новините за хора, които твърдят, че са Сатоши Накамото, може би вече не се разпространяват. Финансовия стартъп за прозрачност, наречен Albacore Labs, промени тази мисъл, тъй като създаде инструмент, наречен Faketoshi, който лесно може да докаже, че всеки може да е Сатоши Накамото.

Инструментът, според Albacore, ще одобри подпис срещу генезисния блок, което ще го направи по-малко сложно за други хора да правят сравнителни претенции. Откакто се твърди, че подписването на блок 9, компанията изкарва приложения, които могат да прикачат съобщение към генезисния блок на Биткойн, така че всеки може да се окаже Сатоши.

В наскоро публикуван наръчник за процеса на инструмента, компанията обясни, че хората лесно се убеждават поради липсата на техническо разбиране за блокчейн и биткойн екосистемите, които ви отвеждат до обстоятелство, където само виждането на дигитални подписи са достатъчно убедителни.


Компанията също така осъзнава, че от друга страна хората с критичен поглед лесно могат да видят, че такива съобщения са фалшиви, тъй като те обикновено се предават без действително съобщение от обикновен текст.


Албакор обясни още: “Компанията казва, че когато погледнете входовете и резултатите от подписването и проверката на ECDSA, входът е съобщение от обикновен текст, което след това се хешира в кутиите (ECDSA алгоритъмът). Като се има предвид уникалният характер на криптографските хешове, най-добрият начин да се потвърди този подпис е да се използва нестандартен ECDSA верификатор, който не съдържа хеш в съобщението, а вместо това потвърждава хеша на съобщението като вход.

Във всеки случай, Албакор вярва, че по-голямата част от общността трябва да бъде все по-предпазлива към лъжците и фалшивите усилия за подписи. Албакор добави, че инструментите като приложението за подписване на Faketoshi ще даде на цялата общност привилегия да бъде постепенно критична към индивиди, които се опитват да правят блокове с подпис и да ги пренебрегват, вместо да се концентрират върху неща, които ще разширят крипто пространството като цяло.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света