НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ето как Cardano се различава от Биткойн и Етериум (видео)

ЮЛИ. 1, 2020 08:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето как Cardano се различава от Биткойн и Етериум (видео)

Чарлз Хоскинсън, основателят на Cardano, блокчейн с отворен код и децентрализиран проект за криптовалута, казва, че проектът представлява огромен технологичен скок в сравнение с Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).

В ново интервю за Altcoin Buzz с Лая Хейлперн, основателят на Input Output Hong Kong (IOHK) описва основното предложение на Биткойн като стойност, когато той е бил изобретен за първи път.

„Биткойн беше първият двигател. Това беше първото поколение. Наистина това беше концепцията да имате децентрализирани пари, децентрализирана трансферна стойност, децентрализирана счетоводна книга и по някакъв начин една динамична и децентрализирана мрежа, която да поддържа всичко.

Това не беше така преди Биткойн. Никой никога не е правил нещо подобно...

Проблемът с Биткойн е, че той е много опростен в това, което може да направи. Това не е критика. Това беше дизайнерска функция, която архитектите на тази система са се опитали да прокарат."


Хоскинсън твърди, че лимитираното предлагане на Биткойн, което прилагаше натиск на стойността, породи Eтериум.

„[С Биткойн] не можете да издавате активи. Не можете да правите сложни договорни отношения. Не можете да правите dApps и DeFi, и всички тези неща.

Затова смисълът на Етериум, който беше първото второ поколение криптовалута, беше да се опита да разбере как изглежда този модел. Така че отне всичко от предишното поколение - децентрализираната счетоводна книга, динамичното и децентрализирано управление. Но тогава тя каза „ей сега изведнъж транзакциите ви са програмируеми.“


Докато програмируемостта на Етериум отваря много врати, Хоскинсън смята, че втората по големина криптовалута е ограничена от неспособността си да мащабира и споделя данни с традиционните системи.

„Не е достатъчно просто да кажем 'ей, ще изградим система, която е сляпа и глуха, и всъщност не разбира или вижда света около себе си'. Трябва да изградим система, която да е наясно, че има други системи и да може да комуникира с тях и да премества стойност и информация."


Хоскинсън казва, че ограниченията, които вижда както в Биткойн, така и в Eтериум, са довели до създаването на Cardano.

„Така че, когато обедините тези три неща заедно - оперативна съвместимост, мащабируемост и устойчивост - това функционално създава това, което наричаме криптовалута от трето поколение.

Сега, за да направим това, трябваше да възприемем много различен начин за проектиране на нещата. Върнахме се на първите принципи, така че не предполагахме нищо ... Основно, бавно, но сигурно, изградихме корпус от възможности, независимо дали това е способности за консенсус или възможности за леджър и програмируемост, или системи за гласуване и възможности за управление. Когато ги нанижете всички заедно, това е Cardano."


Можете да видите цялото интервю по-долу.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

XRP отчита спадове през цялата 2020 година - да очакваме ли още низходящи движения?

Въпреки това, отстъпвайки назад, ясно е, че XRP все още е в низходящ тренд. Крипто анализаторът от CNN Лука Мартин сподели графиката по-долу със следното писание:„Последните няколко месеца бяха дос...
ЮЛИ. 6, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще има чистка на алткойните преди следващия бичи пазар, според Биткойн кит

В нова публикация в Twitter, търговецът Joe007 твърди, че предсказаният от мнозина алткойн сезон не е на хоризонта.„Моето мнение е, че събитието за масово изчезване на алткойни вероятно ще предшества ...
ЮЛИ. 5, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase Custody скоро ще предложи стейкинг на Cardano

По време на Cardano Virtual Summit миналия петък, разработчиците от IOHK обявиха, че са подписали с Coinbase Custody. От Q4 2020, потребителите ще могат да стейкват техните ADA токени от ст...
ЮЛИ. 5, 2020 15:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Депозитите на Chainlink към обмените нараснаха със 738%

Според изследователската компания, 13-тата по големина криптовалута достигна рекордни нива на няколко показателя наскоро. Въпреки че фундаментите на монетата се подобряват, цената на Chainlink па...
ЮЛИ. 4, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света