НАЧАЛО Други

Ето как блокчейн ще промени света

ДЕК. 30, 2018 20:34 5 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето как блокчейн ще промени света

Въведение в блокчейн


Toва е технология, която дигитално съхранява отделни части от информация (блокове), които са свързани помежду си. Свързаните блокове могат да бъдат сравнени с дълга верига от информация, която не може да бъде модифицирана или открадната без да се разбере. Този публичен леджър е запис на транзакции, които могат да бъдат всичко от пари до стоки или дигитални данни.

Многото приложения на блокчейн методите


Блокчейн технологията може да се използва в различни дейности и активи, включително:

Криптовалутите - дигитална валута, която се издава в предварително зададени количества и според специфични технически спецификации. Блокчейнът е най-надеждният начин да се гарантира, че това се случва. Поради тази причина платформа, базирана на тази технология може да издава свои собствени виртуални токени, като ги произвежда в установен брой и по предварително установени правила.

Интелигентни договори - договорите с информация, които съдържат условията за изпълнение, които могат да се съхраняват в блокчейн. Тези договори след това се самоизпълняват въз основа на информацията, която събират с течение на времето, без никакви данни от подписващите страни.Резултат с изображение за blockchain

Това дава възможност на предприятията и отделните лица да сключват споразумения със сигурност, че те ще бъдат прилагани по начин, без отклонения. Това е особено полезно за индустрии, които произвеждат виртуални стоки, където е трудно да се приложат договори между създатели на съдържание и брандове.

Записите за качество - цифровите транзакции изискват ясни, точни, възстановими данни за активите на участниците, както и средствата за прехвърляне на тези активи. Блокчейн е технологията, която може да създаде и гарантира, че тези записи са защитени.

Не само че блокчейн е устойчив на външни намеси и кражби - тъй като е децентрализиран и може да бъде бързо достъпен, от различни места. Това улеснява процеса на търговия на криптовалути, виртуални стоки и редица други продукти на глобално ниво.

Как блокчейн ще промени света


Банкиране и плащания


Резултат с изображение за banking


Тъй като блокчейн позволява на всеки да обменя пари по-бързо, по-ефективно и по-сигурно, не е изненадващо, че банките и бизнесът с парични преводи ще работят за приемане на технологията, за да подобрят своите транзакции.

Интернет на нещата


Интернет на нещата (IoT) разшири употребата си в различни сектори, като автомобили, домакински уреди и дори конструкции, вграждайки ги със софтуер, мрежова свързаност и сензори.Резултат с изображение за internet of things

Въпреки това, тъй като тези устройства се изпълняват от централно местоположение, което управлява комуникациите, това може да позволи на зловредните страни да получат достъп до вашите IoT устройства. Камил Пзеорски, експерт по биткойн и етериум възможностите, блокчейн може да бъде потенциално решение на тези критични проблеми на сигурността, защото децентрализира цялата информация и данни. В резултат на това технологията ще има повече реализации, тъй като възможностите на IoT се увеличават.


Киберсигурност


Тъй като всички данни се проверяват и криптират на блокчейн с помощта на напреднала криптография, това го прави устойчив на неоторизирани промени и хакове. Централизираните сървъри са склонни към загуба на данни, корупция, човешка грешка и хакване.Резултат с изображение за cybersecurity

Има много фирми, които са били хакнати и губят своите данни, като Verizon и Target. Децентрализираната и разпределена блокчейн система ще позволи данните, съхранявани в "облака"(cloud услуги), да бъдат по-надеждни и защитени срещу атаки.


Комуникации


Блокчейн може да позволи на две или повече страни да общуват по-бързо, по-безопасно и по-последователно. Автоматизирана или цифрова комуникация, която използва предварително построени алгоритми, вече се прилага в мащаб, в някои индустрии. Такива примери са имейли, системни сигнали и известия за обаждания.Резултат с изображение за communication

Мат Питърсън, съосновател на Jive Communications заяви, че макар и повечето комуникация в момента се автоматизира, тя обикновено е некритична и асинхронна.

Той уточни, че „блокчейн могат да променят условията на играта, за да позволят разрешени, двупосочни комуникации и транзакции, които се срещат по-свободно в автоматизирана среда и произвеждат неизменна информация за комуникацията." За да се обобщи, блокчейн ще може значително да подобри сигурността и рентабилността на нашите комуникации.


Наеми на автомобил и споделено пътуване


Блокчейн може да генерира децентрализирани приложения за споделяне, като Uber, и позволява на собствениците на автомобили автоматично да плащат за неща като паркинг, такси и гориво. Технологията може да се прилага и при отдаването под наем, тъй като интелигентните договори се изпълняват самостоятелно и не могат да се променят, след като бъдат установени.


Правителство


Усложнена бюрокрация и политическа корупция - какво общо имат те с блокчейна? Е, тази технология може да помогне за намаляване на бюрокрацията и повишаване на сигурността, ефективността и прозрачността. Обезщетенията за благосъстоянието и безработицата могат да бъдат проверявани и разпространявани по-лесно, без да се налага да се разчита на трудни за разглеждане документи или бавни системи. При изборите, гласовете могат да бъдат преброени и проверени за легитимност.


Crowdfunding и дарение за благотворителни организации


Когато дарявате за благотворителна кауза, не знаете точно какъв процент от вашето дарение ще бъде дадено или използвано за подпомагане на каузата. Блокчейн може да гарантира, че средствата се разпределят там, където се очаква да отидат.Свързано изображение

Чрез използването на интелигентни договори и онлайн системи за репутация на дарителите ще бъде позволено да видят къде техните дарения преминават през сигурен и прозрачен леджър.


Здравеопазване


Блокчейн може да се използва за записване на чувствителна информация и създаване на децентрализирана база данни. Тази функция може да се използва за съхраняване на частните данни за пациенти, които болниците събират на сигурна платформа, до която лекарите могат да имат достъп отвсякъде.Свързано изображение

В бъдеще, болниците и други здравни организации биха могли да създадат централизирани и сигурни бази данни на базата на блокчейн, като ги използват за съхранение на медицински документи и да ги споделят само с оторизирани лекари и пациенти.


Заключение


Докато блокчейн е все още в началните си фази, възможностите за иновации са безкрайни. Има много повече индустрии, които ще бъдат засегнати от тази технология, като търговията на дребно, енергийния мениджмънт, музиката и изкуството, управлението на веригата за доставки, застраховането и много други. Всичко е въпрос на време.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на PayPal съжалява, че не е инвестирал повече в Биткойн

Тийл говори за криптовалутите, централни банки и изкуствения интелект (AI) по време на интервю в Маями, организирано от политически мозъчен тръст Lincoln Network, съобщи Bloomberg на 20-ти октомври."Т...
ОКТ. 22, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света